Egy, eddig sikertelennek nevezett PlayStation 4-játék is remastert kaphat?

Nemrég már lehetett hallani arról, hogy egy olyan játék kaphat remastert, ami az ELŐZŐ konzolgenerációban jelent meg, és most egy másik, hasonló korú címről hallani ugyanezt…

 

A minap Jeff Grubb tett említést arról, hogy a State of Play során egy kisebb játék remasterével kapcsolatos bejelentés érkezhet. Nem nevezte meg, hogy melyik címről van szó, de a VGC szerkesztője, Jordan Middler hozta fel azt, hogy John Garvin (aki nemrég kritizálta az Astro Botot amiatt, hogy mennyire lealacsonyítónak tartja a játékának a vendégszereplését, és ezt mi is megírtuk), a Days Gone rendezője szerinte „elvesztené az eszét”, ha megtudná, hogy mi készül.

Garvin már azóta kritikus a Sony iránt, amióta elhagyta a Bend Studiót, a Days Gone fejlesztőcsapatát, ugyanis a cég nem adott zöld utat arra, hogy folytatás készülhessen, holott a fogadtatás és az eladások tekintetében sem volt miért szégyenkeznie. A Sony akkoriban azzal indokolta, hogy nem volt blockbuster a Days Gone, és a folytatás helyett egy új IP-n dolgozik a Bend Studio. Ebben többjátékos elem is lesz, és a Days Gone nyílt világú rendszereiből párat át is fog majd emelni.

 

 

A Days Gone 2019 áprilisában jelent meg PlayStation 4-re, és később egy PC portot is kapott. A PlayStation 5-ön már most 60 FPS frame rate-tel lehet játszani a Bend Studio játékát, így ebből adódóan kissé felesleges lenne egy remastert csinálni belőle. De a címben nem véletlenül volt ott az „is” szócska is, ugyanis az amerikai korhatár-besorolásért felelős bizottság, az ESRB a Horizon Zero Dawn Remasteredet szivárogtatta ki, és az is PlayStation 4-re jelent meg (igaz, kicsivel korábban). Nem sok értelmét lájuk ezeknek a remastereknek.

A Sony a The Last of Us óta állt rá erre a remasterelősdire (a PS3 életének végén megjelent játék nem sokkal később PlayStation 4-re ugrott, majd a PlayStation 5-ös remake is ott volt…), és talán ezen is látszik, hogy anyagilag náluk is nagy lehet a baj. De mindez még nem hivatalos!

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)