Már jövőre házon belüli Wi-Fi/5G technológiára vált az Apple?

TECH HÍREK – Egyedi chipeket kezd a cupertinói vállalat gyártani, hogy ne kelljen ebben is például a Broadcomra támaszkodnia, és ennek már jövőre lesz eredménye.

 

A DigiTimes számolt be arról, hogy a Wi-Fi és az 5G-s chipek gyártásában tömeggyártásba kezd az Apple. Az egyedi Wi-Fi chipek először az iPadekben bukkanhatnak fel jövőre. Azt nem tudjuk még, hogy melyik modellben bukkan majd fel, de mivel az olcsó modellnek szánt iPhone SE 4 esetében sokszor hallottuk már az 5G-s, házilag kifejlesztett modem használatát, valószínűleg itt is hasonlóan az olcsóbb modellek felé fog nyit az Apple. A jelenlegi iPad 10-ben egy Wi-Fi 6 adapter van, és nem tudni még, hogy az Apple milyen kapcsolatra képes szilikont fog a tabletbe tenni.

Emiatt valószínűleg a Wi-Fi 6E-t fogja majd az iPad tudni, de a cég ellátási láncához köthető bennfentesek arról is beszéltek, hogy ezek a modellek 2026-ig halasztást kaphatnak, mert akkor fog az iPhone 18-as termékcsalád eljutni a közönséghez. Az egyedi Wi-Fi és 5G-s chip csak annyi előnyt fog adni az Apple számára, hogy nagyobb hatalma lesz a hardver felett, így olyan módosításokat is véghez vihet, amivel az akkumulátor élettartama is javulhat. A másik cél egyértelműen az lehet, hogy egy csomagban legyen az egyedi 5G-s modem, a Wi-Fi, illetve a Bluetooth chip.

Az Apple a fejlesztések tekintetében többször is akadályokba futott, de a lassú és biztos lépések segítségével a vállalat eljutott a saját 5G-s modemjeibe, és valószínűleg ez, illetve a Wi-Fi chip is el fog a későbbiekben jutni az iPhone készülékekbe is, hiszen mégis ezekből fogy évi több tízmillió, és sokan rögtön a legdrágább (jelen esetünkben iPhone 16 Pro Max) modellt választják, bár idén az előrendelések láttán az iPhone 16 Plus meglepően jó teljesítményt mutatott eddig fel.

Mindez még nem hivatalos, de annyi bizonyos, hogy a házon belüli gyártással még több profitot vághat az Apple zsebre.

Forrás: WCCFTech, DigiTimes

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)