Palworld: a plagizálás miatt búcsúzhatunk a PlayStation 5 porttól?

Úgy tűnik, hogy a PocketPair körül kezd nagyon forró lenni a levegő, miután a Nintendo és a The Pokémon Company beperelte a Palworld fejlesztőit…

 

A Palworld eddig a Tokyo Game Show-n kiállítani tervezett játékok között volt (és erről már mi is beszámoltunk), de ez már nem így van, ugyanis el lett távolítva a kiállítók listájáról, holott a Twitteren többen is kiírták a profiljukba a stúdióból, hogy kinn lesznek a rendezvényen… A PocketPair a perre amúgy egy közleménnyel válaszolt a weboldalán. A közleményt magyarra fordítva idézzük: „Tegnap pert indítottak cégünk ellen szabadalombitorlás miatt. Értesítést kaptunk erről a perről, és megkezdjük a megfelelő jogi eljárásokat és vizsgálatokat a szabadalombitorlással kapcsolatos állításokkal kapcsolatban. Jelenleg nem ismerjük a konkrét szabadalmakat, amelyek megsértésével vádolnak bennünket, és nem is kaptunk értesítést ezekről a részletekről.

A Pocketpair egy kis indie játékgyártó cég Tokióban. Cégünk célja mindig is az volt, hogy szórakoztató játékokat hozzunk létre. Ezt a célt továbbra is követni fogjuk, mert tudjuk, hogy játékaink világszerte játékosok millióinak szereznek örömet. A Palworld idén meglepő sikert aratott. Elképesztő reakciókat kaptunk a játékra, és keményen dolgoztunk azon, hogy még jobbá tegyük a rajongóink számára. Tovább fogjuk fejleszteni a Palworldöt, és arra törekszünk, hogy olyan játékot hozzunk létre, amelyre a rajongóink büszkék lehetnek.
Igazán sajnálatos, hogy a per miatt kénytelenek leszünk jelentős időt fordítani a játékfejlesztéshez nem kapcsolódó ügyekre. Azonban mindent megteszünk a rajongóinkért, és azért, hogy az indie játékfejlesztőket ne akadályozzuk, illetve ne tántorítsuk el kreatív ötleteik megvalósításától. Elnézést kérünk rajongóinktól és támogatóinktól minden aggodalomért és kellemetlenségért, amit ez a hír okozott. Mint mindig, most is köszönjük, hogy továbbra is támogatjátok a Palworldöt és a Pocketpairt,” írta a stúdió.

De mi is ez a plagizálás? A Palworld korábbi karaktertervezője egy, azóta törölt tweetben azt írta, hogy nem érdekli, ha megszeg valamilyen szerződést, és nem fog megbocsátani a stúdiónak, amelynek vezérigazgatója, Mizobe Takuro azt mondta, hogy ismeri a Nintendót, és nem fognak rögtön perelni, majd azt kérte tőle, hogy olyan dizájnokat tervezzen, ami a Pokémon népszerűségi top 100-as listájába bejutna. Azaz: Mizobe lényegében áldását adta a plagizálásra, és emiatt nem csoda, ha a Nintendo pert indított. (A szabadalomsértés talán a pokélabdák eldobására vonatkozhat amúgy…)

Forrás: WCCFTech, PocketPair

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.