Slitterhead: színpadra lép Julee és Alex [VIDEO]

Két „ritkaság” (Rarity) is be lett mutatva a Slitterheadből, így a játékmenetben nagyobb változatosságban lehet részünk játékstílusunktól függően.

 

Az emberek között vannak olyanok, akik erős szinkronban vannak Hyokival, akiket ritkaságoknak neveznek. Alex és Julee két Rarity, akikkel Hyoki találkozik a történetben. A halálos sebesülést szenvedett és a halál szélén álló Julee-t Hyoki mentette meg, és ő lesz az első Rarity a történetbe. Titokzatosságba burkolózva, csuklyát és maszkot visel, és halálos vérkarmokkal hadonászik, hogy kegyetlenül kiirtsa az emberiséget fenyegető Slitterheadeket. A „Vadász” néven ismert titokzatos alak, Alex egy teljes arcot takaró bukósisak mögé rejti személyazonosságát, és egy puskával hadonászik a motorján, miközben könyörtelenül üldözi a Slitterheadeket az árnyékban. Nappal képzett sebészként dolgozik Kowlong alvilágában.

Minden Rarity különböző képességekkel rendelkezik. Ezeket erős mozdulatok bevetésére használhatjuk a harc során, míg egyesek előnyös hatásokat biztosítanak pusztán a birtoklásukkal. Az aktív képességek egy-egy karakterhez vannak rendelve. Ezeket a készségeket a készséggomb aktiválásával lehet használni. Némelyikhez le kell meríteni a vérszintet (HP), hogy erőteljes támadásokat szabadítsunk fel, míg némelyikhez a szellemerőt kell használni, hogy hasznos képességeket aktiváljunk például a HP helyreállításához. Néhány aktív képességet átvihetünk és használhatunk akkor is, amikor közönséges embereket irányítunk. Ahogy végigjátsszik a történetet, választhatunk, hogy melyik Rarity-t visszük magunkkal az egyes küldetésekre (de bizonyos küldetések csak bizonyos Rarity-kkel játszhatóak). Az aktív képességeik akkor is használhatók lesznek, amikor közönséges embereket birtokolsz, és ezzel „közös képességekké” (Common Skill) válnak.

Julee aktív képességeinek egyike a Revive All, ami növeli a saját testében lévő vért. Meghatározott ideig folyamatosan visszanyeri a HP-jét. A környező embereket is meggyógyítja, és azonnal feléleszti a halál küszöbén lévő embereket. A Sonic Claws vérből készült karmokat használ, hogy előre mozgó lökéshullámot hozzon létre. Tartsuk lenyomva a Skill gombot a feltöltéshez, majd engedjük el a lökéshullám kibontakozásához. A Blood Ripperrel (ez egy common skill!) egy kis vérpengét dob el. Az érintett ellenségek mozgási sebessége egy meghatározott ideig csökken a sebzésen túl, és üldözések során kifejezetten hatásos.

Alexnek is több aktív képessége van. A Blood Well egy vérrel töltött gravitációs mezőt hoz létre, amely a környéken lévő ellenségeket és civileket a középpontja felé vonzza. A Bloody Blast véres golyókat lő ki egy shotgunból. A képességes gombot lenyomva tartva növeli a teljesítményt és a hatótávolságot. Az ő Common skillje a Time Bomb, ami robbanó vért helyez időzítővel a gazdatestre. A beállított idő után felrobban, kárt okozva a környezetben. A használója meghal (Rarity esetében pedig a halál szélére jut).

A passzív képességek már a birtoklásukkal is biztosítják a hatását. A fejlesztések a HP növelésétől kezdve a fegyver tartósságának javításán át a sebzés elszenvedése esetén a helyreállítási képességek fokozásáig terjednek, jelentős előnyt biztosítva a harcban. A játék során skill tokenet gyűjthetünk, amelyekkel az egyes Rarity-k különböző készségeit erősíthetjük. Ahogy haladunk előre, új képességeket is szerezhetünk, így rajtunk áll, hogy kire koncentrálunk, és ezek jelentősen befolyásolják a játékélményt is. Aktiválhatjuk a Possession módot is: az erre szánt gomb lenyomva tartása közben az idő lassan telik, így nyugodtan kiválaszthatjuk, hogy kit szálljunk meg, és emellett lehetőség van a környezetet nézegetni és lélekállapotban mozogni.

A nyílt utcákkal ellentétben van, amikor épületekbe kell behatolni, ahol ellenségek leselkednek ránk. A beszivárgás során el kell rejtőzni, hogy ne vegyenek észre, és a Possession módot használva felderítjük a környezetedet. Ezt arra is használhatjuk, hogy lopakodva navigáljunk. Az ellenségeket „jelenlétként” is lehet észlelni. Ezt úgy érzékeljük mint a légáramlatokat. Mozgassuk a kamerát az áramlás ellenőrzéséhez, és haladjunk az adott irányba. Ha elég közel jutunk egy ellenséges jelenléthez, akkor lophatunk egy pillantást a látómezejükön keresztül. A tájjellemzők segítségével meg lehet találni az általános helyzetüket (pl. egy sikátorban vagy egy háztetőn vannak-e). És még bemutatták

Kowlong nyomornegyedét is. Ez a gigantikus nyomornegyed, amely egykor a törvények hatókörén kívül eső, kormányozatlan pusztaságként volt ismert, most néhány éven belül lebontásra vár, ami a lakók kényszerkilakoltatásához vezet. Sokan azonban nem hajlandóak elmenni, mivel nincs hova.

A Slitterhead november 8-án jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, illetve PlayStation 4-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.