Felbukkant a Half-Life egy új bétája, és le is tölthetjük azt!

A Valve nagy sikereket elérő játéka (ezt azért eleinte hátráltatta a kiadó, és erről régebben már írtunk) egy félkész verzióban bukkant fel az interneten egy veterán fejlesztő jóvoltából.

 

Chad Jessup takarítás közben bukkant rá egy CD-re, amin aranyat talált. Jessup akkoriban a Half-Life egyik külsős tesztelője volt, de a stáblistában nem találhatjuk meg, ugyanis a kiadó, a Sierra minőségellenőrjeit csak úgy említették meg, hogy „külön köszönet a keményen dolgozó bétatesztelőinknek”, de ő később az Xbox 360-as Shadowrunon, illetve a Destiny 2 kiegészítőin dolgozott. Szeptember 12-én posztolt a Twitteren arról, hogy a régi raktárját elkezdte kiüríteni, és egy héttel később jutott a kezei közé egy 1998. október 20-ai keltezésű lemez…

A lemezen ez volt olvasható: Half-Life, Beta 2, Net Test 2. Néhány héttel a megjelenés előtt járunk, de vannak befejezetlen pályák, illetve módosítások a szkriptben és a textúrákban. Jessup szerint eléggé meglepő változásokat tapasztalhatunk. A lemez tartalma szépen fel is jutott az Internet Archive-ra, bár a telepítés nem tűnik olyan egyszerűnek: bizonyos fájlokat el kell távoítani, és a többjátékos komponens egy, már nem létező szolgáltatáshoz szeretne csatlakozni.

Az egyik pályán hatalmas változásról számolhatunk be. A Forget About Freeman (Felejtsd el Freemant) pályán a bétában egy részen elkanyarodik a kommunikációs központba, amely pálya a Half-Life Uplink demószintjének alapját képezi, és amelynek eredeti változata Reagan szerint az egyik legrégebbi pálya a játékban. Eddig csak 15 órát játszott a bétát dokumentáló Reagan ezzel a builddel, és Jessup szerint nem biztos, hogy csak ennyi befejezetlen a Valve nagyszerű játékában.

Akármi is van még benne felfedezetlen, annyi kétségtelen, hogy a játékmegőrzés szempontjából a megtalált béta lemez hatalmas jelentőséggel rendelkezik, hiszen mindig is izgalmas látni, hogy a megjelenéshez ennyire közel mi minden tért el a „bolti” verziótól (hiszen hol volt akkor még a Steam…?). A bétát itt lehet letölteni.

Forrás: PCGamer, Weebly

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.