Hatalmas előrelépés történt a PlayStation 3 emulációjában!

Az RPCS3 emulátor eddig is kiváló volt, de most egy olyan funkciót kapott, ami a későbbiekben kifejezetten hasznos lehet!

 

Tény, hogy a PS3 emulációja még nem tökéletes (a Cell processzor nem könnyű falat… nem x86-64 architektúrán van mint a PlayStation 4, amelynek emulációja épp emiatt fejlődik eszetlenül gyorsan), de az RPCS3 a teljes PlayStation 3-könyvtárat képes bebootolni, ha egy kellően izmos PC-vel rendelkezünk. A PlayStation Networköt több játékot is képes emulálni, és az eheti frissítéssel további játékok csatlakoztak ehhez a remek funkcióhoz!

A PlayStation Network matchmakingjét képes az emulátor imitálni, így sokkal egyszerűbben tudunk csatlakozni valaki máshoz, ha esetleg online megmérkőznénk egymással (vagy ha közösen játszanánk). Az RPCS3-nak van egy mellékszolgáltatása, az RPCN, ami egy nyílt forráskódú szerver, ami a PS3 peer-to-peer egymáshoz csatlakozását emulálja. Az RPCN az 1.3-as verziónál jár, és több olyan PSN-funkcióval erősített, ami néhány játéknak szükség volt az online többjátékos szórakozáshoz.

Mik az új játékok, amik így online is játszhatóak? Armored Core 4, Armored Core: For Answer, Dragon Ball Z: Burst Limit, OutRun Online Arcade, Ridge Racer 7, Super Puzzle Fighter 2 Turbo HD, Super Street Fighter 2 Turbo HD Remix, Tekken 5 Dark Resurrection, The Punisher: No Mercy, Top Spin 3, Wangan Midnight. RipleyTom, a fejlesztő a GitHubon azt írta, hogy az Arc System Works mindegyik PS3-as játékában kijavították a szerverimplementációt, így a Persona 4 Arena is működik, de lehetne említeni ezen túl a Soul Calibur 5-öt vagy a King of Fighters XIII-at is.

A frissítés csak a régebbi játékokhoz jó tehát, mert a régebbi játékosokat egymáshoz csatlakoztató API-ket használják. Ha valamelyik játék még nem játszható online, ott vissza kell fejteni a játék kódját, hogy egyedi szervert lehessen teremteni. A Metal Gear Solid 4 online komponense, az MGO2 is megkapta ezt, ugyanis a PC-s szerverek 2021 óta futnak, úgyhogy nem lehetetlen feladat.

Itt a támogatott játékok listája, itt megnézhetjük, hogyan bírjuk működésre a netplayt.

Forrás: PCGamer, GitHub

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)