Két ikonikus tárgyat kitiltottak a The Penguin forgatásáról, árulta el a díszlettervező [VIDEO]

MOZI HÍREK – A Matt Reeves által rendezett The Batman univerzuma egy földhözragadt és realista megközelítése a gyakran excentrikus DC Comics világának. Az új HBO sorozat, a The Penguin a Reeves filmjének kiterjesztése, és Gotham City egy új részét tárja fel. Érdekesség, hogy a Reeves irányelveinek való megfelelés érdekében két ikonikus tárgyat (szinte teljesen) kitiltottak a forgatásról.

 

A The Penguin sorozatban Colin Farrell karaktere, a címszereplő gonosztevő, kiemelkedik a The Batman mellékszereplői közül, és főszerepet kap saját sorozatában. Farrell karaktere, akit hegesített maszk mögött látunk, jelentősen eltér a Batman visszatér című film Danny DeVito-féle verziójától, valamint a 1960-as évek Batman sorozatának Burgess Meredith-féle alakításától. Ennek eredményeképp Matt Reeves és Lauren LeFranc, a showrunner, két ikonikus elemet is kitiltott a díszletekről, amelyek a karakterhez kapcsolódnak.

Egy exkluzív interjúban a MovieWebnek, a díszlettervező Kalina Ivanov elmagyarázta, hogyan építették fel Gotham City világát a The Penguin számára. Ivanov elmondta, hogy az esernyők és a madarak ki lettek tiltva a díszletekről, hogy eltávolodjanak a karakter képregényes, rajzfilmszerű megjelenésétől. Ivanov így nyilatkozott:

„Volt egy irányelvünk, hogy ne használjunk esernyőket, így egyetlen esernyő sincs a díszletben. Ezen kívül tilos volt madarakat használni, sem mintaként, sem a tapétákon, sem semmilyen más formában.”

Azonban Ivanov és csapata egy kivételt kapott: elrejtettek néhány pingvin ihlette elemet egy adott helyszínen (bár nem áruljuk el, hol). Ezek a madarak csak egyike azoknak a rejtett utalásoknak, amelyeket Kalina Ivanov és csapata helyezett el a The Penguin számos díszletében.

Forrás: MovieWeb

 

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.