Dragon Age: The Veilguard: beleszólhatunk a csapattagjaink viszonyaiba?

Bár őket nem irányíthatjuk, úgy tűnik, hogy a BioWare következő játékában legalább arra lehet esélyünk, hogy a csapattársaink kapcsolataira valamekkora befolyásunk lehet.

 

Ahogy például a Mass Effect 3-ban (Tali-Garrus), vagy a Baldur’s Gate 2-ben (Aerie-Haer’Dalis) láthattuk, úgy itt is lesznek párkapcsolatok a csapattagjaink között. Erről a PCGamernek a játék két rendezője, John Epler (ő kreatív igazgató) és Corinne Busche beszélt. „Helyesnek éreztem, hogy lehetőséget adjunk nekik arra is, hogy románcot kössenek egymással, és más szereplőkkel is románcuk legyen. Soha nem akarjuk, hogy a csapatttársaink úgy érezzék, mintha csak Rookért, csak a főhősért léteznének, mindig valódi embereknek kell éreztetni őket,” mondta Epler.

„Mindannyian voltunk már ilyen barátok között. Megtapasztalhatod ezt az örömöt, ezt az új kapcsolati energiát, amin ők keresztülmennek, és ha ezt megtapasztalhatod, és láthatod, hogy ez a társaid között is megnyilvánul, az sok szempontból ugyanolyan örömteli és izgalmas mint a saját kapcsolataid, amikor olyan társaitok vannak, akik érdeklődnek egymás iránt. Ez sokkal nehezebbé teszi azokat a döntéseket, hogy hogyan érintkeztek velük, mivel bízzátok meg őket. Nem akarok elrontani semmit, de előfordulhat, hogy tanácsért fordulnak hozzád, és nem garantálom, hogy jó tanácsot adsz nekik,” tette hozzá Busche.

Kíváncsiak leszünk, hogy a BioWare-t mennyire ihlette meg a Larian, ugyanis a Baldur’s Gate 3-ban láthattunk a játékostól független interakciókat a csapattársak között. Shadowheart és Lae’zel között, még a történet elején. Vagy lehetne mondani azt, hogy mi történt Karlach és Wyll között. A BioWare-nek ugye van már ilyenben tapasztalata (nem véletlenül említettük korábban a Baldur’s Gate 2-t és a Mass Effect 3-at), de azért azóta eltelt legalább egy évtized.

A Dragon Age: The Veilguard október 31-én fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Series-re és PC-re. Ez az RPG maradt az egyedüli, ami nem lett 2025-re elhalasztva (Avowed, Kingdom Come: Deliverance 2, Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2).

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)