OneXGPU 2: külső videókártya, ha túl kicsi/gyenge PC-nk van! [VIDEO]

TECH HÍREK – Nem csak úgy lehet videókártyát használni, hogy azt beépítjük a PC-nkbe, mert vannak külső megoldások is erre.

 

A kisebb, mini PC-k is egyre jobb teljesítményt mutatnak fel, de az integrált grafikus chip nem minden esetben képes elfogadható játékteljesíményt felmutatni. A külső videókártyás piac egyik éllovasa a OneXPlayer volt, és most ennek új változata lett bejelentve. Az AMD fejlettebb, Navi 32-es lapkán alapuló Radeon RX 7800M chipjét használja jobb teljesítménnyel és újabb eGPU-dokkal. 60 számítási egység (CU), 3840 streamprocesszor, 28,1 milliárd tranzisztor, és ehhez 180W-os TDP és 12 GB VRAM párosul. A OneXGPU-ban az RX 7600M XT volt, ahhoz képest több CU és VRAM van, így a kettes modell teljesítménye sokkal magasabb.

A OneXGPU a OneXPlayer X1 handheldhez képest 200-500%-kal magasabb frame rate-et kapunk a gyártó szerint, így teljesen más kategóriát képvisel ez a termék. A dokkon sok portot látunk. Oculink port 64Gbps sebességgel, USB 4.0, HDMI, DisplayPort, így külső kijelzőkhöz könnydén csatlakoztathatjuk. Még egy dedikált M.2 2280 SSD interfész is van egy mágneses fedéllel, így a tárhelyet pillanatok alatt cserélhetjük, és a dokk RGB-s megvilágítással bír a szélein, hogy egyedibbnek fessen.

Az Indiegogón szeptember 26-ától lehet megvásárolni a készüléket (ár az első négy napban, majd utána). Ha csak az eGPU-t szeretnénk, az 840/900 dollár (336/360 ezer forint), de ha esetleg egy mini PC-t faragnánk belőle úgy, hogy a OneXPlayer X1-8840U-t is mellé csapjuk, akkor az ár megduplázódik. Így a hardverben lesz egy AMD Ryzen 7 8840U CPU is, továbbá 32 GB RAM és egy 1 TB-os NVMe SSD, de ezért már 1838/1908 dollárt (720/760 ezer forintot) kel fizetni. Ha 2 TB-os SSD-t kérünk, dobjunk rá még 80 dollárt, tehát már kb. 750/790 ezer forintot kell fizetni.

Viszont azt se felejtsük, hogy ez nem egy monstre nagy számítógépes házban van, hanem eléggé kompakt hardvert kapunk a pénzünkért, és a kisebb formátum általában mindig drágább szokott lenni…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)