Visszatér PC-re a Resident Evil 3: Nemesis – méghozzá nem is akármelyik változat!

A Capcom még soha nem adta ki a sorozat harmadik játékát digitális boltban, ráadásul ez a Resident Evil 3 eredeti változata lesz…

 

 

Az eredeti Resident Evil játékokat sokáig lehetetlen volt megvásárolni PC-re. A Capcom és a GOG együttműködése azonban lehetővé teszi, hogy ismét élvezhessük a franchise egyik legkedveltebb címét. Miután az első két játék a nyáron megjelent a CD Projekt boltjában, most a Resident Evil 3: Nemesisen a sor. Az eredeti trilógia egyik legkedveltebbjévé vált címe a játék felújított változatában (de nem a remake!), kedvezményes áron (9,99 euró – átszámítva kb. 4 000 forint) érkezik.

 

A Resident Evil 3: Nemesis visszatér PC-re

 

A harmadik játék eredeti változatának kiadása talán a legkülönlegesebb a GOG és a Capcom eddigi együttműködése során megjelentetett kiadványok közül. Nemcsak a játék eredeti megjelenésének 25. évfordulóján érkezik, hanem a sorozatnak ezt a játékát tartják a franchise legrosszabb újrakiadásának. A remake, bár nem volt katasztrófa, nem bizonyult olyan ambiciózusnak, mint a második vagy a negyedik rész. Ez a helyzet a rajongók kritikájához vezetett, akik panaszkodtak az olyan területek eltávolítására, mint például Raccoon City híres óratornya.

A megjelenéssel végre a PC-s játékosok is élvezhetik az eredeti élményt.

A cím eddig egyetlen digitális boltban sem volt elérhető. Az egyetlen PC-s verzió a fizikai változat volt, amely már évek óta nem kapható. Emellett jelentős fejlesztések történtek a feliratok, a párbeszéd opciók és a kurzor láthatósága terén. Emellett természetesen tökéletesen működik a modern rendszereken, és számtalan perifériával kompatibilis, az Xbox 360 kontrollertől kezdve a PS5 DualSense-ig.

Most, amikor minden játékos olyan hírekre vár, amelyek megvilágítják a sorozat jövőjét, nem árt visszatekinteni azokra a címekre, amelyekre a játéktörténelem egyik legsikeresebb IP-je épült. Kíváncsian várjuk, mit hoz a jövő a széria számára…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."