Monster Hunter Wilds: ezúttal a PC-seknek nem kell várniuk a portra! [VIDEO]

Egy régi tradícióval szakít a Monster Hunter legújabb epizódja, ami megkapta megjelenési dátumát is a State of Play közvetítés során.

 

A videóban először láthattuk a Monster Hunter Wilds történetének középpontjában álló „zászlóshajós” szörnyet, az Arkveldet. Az Arkveld egy régóta kihaltnak hitt fajból származik, és egyedi formájú, láncszerű szárnyakat visel. Miután megmentette a fiatal fiút, Natát a tiltott vidékek határán, a vadászok céhe összegyűjti erőforrásait, és megalakítja a tiltott vidékek kutatóbizottságát, hogy kivizsgálja a titokzatos „fehér lidércet”, amely megtámadta Nata otthonát. A tiltott vidékek megfelelő feltárása érdekében a bizottság több egységet küld a területre. Ezek közé tartozik az Alma, Gemma, a játékos vadászából és Palicójukból álló Avis egység, valamint az Astrum egység, amelynek tagja a veterán vadász Olivia, aki támogató vadászként csatlakozhat a játékosokhoz, valamint Palicója, Athos, a biológus Erik és Werner, a mérnök.

A trailer a Scarlet Forest környezeti változásait is bemutatta, ahogyan a területet otthonnak nevező különböző életformák mellett átmegy az ősszel, a tikkasztás és a bőség időszakán. Az őszi időszak alatt az erdőt a sűrű növényzetet átszelő, jellegzetes vörös színű folyók határozzák meg, amelyekről a nevét kapta. A vihar ideje kaotikus felhőszakadást okoz, amely drasztikusan csökkenti a látási viszonyokat, és emelkedő vízszintekhez és tomboló áramlatokhoz vezet. Elvonulása után a Plenty színes ökoszisztémát hoz létre, amely hemzseg a szörnyektől, a növényvilágtól és a napsütötte patakoktól, amelyek visszatükrözik a tiszta égbolt élénk kékjét. Ezek a tiszta vizek lehetővé teszik az idelátogató vadászok számára, hogy könnyedén hódoljanak a horgászat pihentető időtöltésének, vagy felfedezzék a régió bőséges vizeit és törmelékeit a közeli ékbogarakról hintázva, vagy a megbízható Seikret lovuk hátán lovagolva. Felfedezésük során a vadászok még a helyi Lynian törzzsel, a wudwudokkal is találkozhatnak, akik sikeresen alkalmazkodtak életükhöz és rejtekhelyükhöz, hogy alkalmazkodjanak az állandóan változó környezethez.

Ahogy az időjárás változásai új növényeket és vadon élő állatokat, úgy új szörnyeket is felbukkannak a viharban. A videóban először láthattuk az Uth Duna nevű leviatán szörnyeteget, amely az erdőben uralkodó káosz közepette bukkan fel. A Scarlet Forest csúcsragadozója, Uth Duna a testéből származó nehézkes váladékok segítségével vízfátyolba burkolózik. Még felbukkant az új Brute Wyvern, Quematrice is, amely Windward Plains-ben található. Gyúlékony anyagot permetez, amely a farkának a talajhoz kaparásával keletkező szikrákból lángra lobban.

A Monster Hunter Wilds alapból 70 dollár (28 ezer forint), a Deluxe kiadás 90 (36 ezer forint), a Premium Deluxe pedig 110 (40 ezer forint). A Deluxe kiadásban a Deluxe Pack például a Hunter Layered Armor pakkot és a matricákat tartalmazza, a Premium Deluxe ezen túl a megjelenéskor elérhető prémium bónuszt, a tavasszal érkező első kozmetikus pakkot, illetve a nyáron érkező másodikat is tartalmazza. Bármelyik kiadás előrendelői megkapják a bónusz Guild Knight Set páncélzatot és a Hope Charm talizmánt. Emellett a PlayStation Store-on keresztül leadott előrendelések egy digitális mini művészeti könyvet is biztosítanak.

A Monster Hunter Wilds február 28-án jön PlayStation 5-re, Xbox Series-re és PC-re. Végre egyszerre jön a konzolos és PC-s verzió!

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.