[SOP 2024] Tudjuk, mikor érkezik a Metro Awakening – újabb részletek láttak napvilágot a VR-játékról! [VIDEO]

A Vertigo Games és a 4A Games közös Metro-játéka, az Awakening kizárólag VR-eszközökre érkezik – PS5-ön és PC-n.

 

 

A Metro-saga már kapott néhány játékot – a könyvekről nem is beszélve – , de a Dmitri Glukhovsky művein alapuló sorozat akkora hatást gyakorolt, hogy a 4A Games nem akarja egykönnyen elengedni. Az erős sci-fi licencnek fényes jövője van, a poszt-apokaliptikus Oroszország következő lépése a virtuális valóságon keresztül a Metro Awakening lesz, amelyet a neves Vertigo stúdió fejleszt. A játék pedig végre megkapta a megjelenési dátumát!

A 4A Games még mindig a leendő Metro 4-en dolgozik, ebben az esetben a stafétabotot az Arizona Sunshine VR szerzői, a virtuális valóságban veteránnak számító Vertigo Games kapta.

Ők a PS VR 2 és a Meta Quest 2 rendszereket igyekeznek kihasználni egy olyan projekthez, amely a valóságban táplálhatja a PlayStation-piacot és annak VR-jét, amely az elmúlt hónapokban gyengélkedett. Akárhogy is legyen, a Metro Awakening megjelenése az ígéretek szerint nem várat már sokáig magára. A játék 2024. november 7-én jelenik meg.

 

Nem Artyom lesz az Awakening főhőse?!

 

Tény és való, hogy Artyom már három rész óta a saga főszereplője. Ám az új rész egyfajta előzményjáték. A világvége ismeretlen túlélőjét követhetjük majd 2028-ban, néhány évvel a kataklizma után. Moszkva földalatti részén, környékén és a felszínen fogunk utazni, miközben szellemek, túlélők és fertőzött állatok elől menekülve keressük főhősünk feleségét és a gyógyszereket, amelyekre oly nagy szüksége van.

Ebben az esetben – és mivel egy VR-ben jártas stúdióról beszélünk – a holland stúdió a látványra helyezi a hangsúlyt. A valós idejű reflexek, az akció és az első személyű közel- és távolsági harc egyaránt fontos szerepet tölt be, de az eddigieknél nagyobb hangsúlyt kap a lopakodás. Virtuális valóság-játékról lévén szó, ez az akciót némileg korlátozza, a taktikai és a csendes megközelítés lehetőségeit viszont kibővíti.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."