[SOP 2024] Palworld: a jogi csaták ellenére is megjelenhet a játék PS5-ön?! [VIDEO]

A játék január óta már Xboxon és PC-n is elérhető, de most megerősítették: a Palworld ma indul PS5-ön!

 

 

A januárban a Steam Early Accessen és az Xbox Game Preview-on keresztül megjelent szörnyfogó túlélőjáték, a Palworld azonnali sikert aratott. A fejlesztő Pocketpair szerint már az első hónapban 25 millió játékost vonzott!

A játék hatalmas sikere azonban vitát váltott ki a Palworld és a Pokémon-játékok karakterdizájnja közötti vélt hasonlóságok miatt.

Még a mai nap folyamán felkerül a játék a PlayStation 5 áruházba.

A megjelenésre annak ellenére kerül sor, hogy a Nintendo és a The Pokémon Company nemrég bejelentette, hogy szabadalmi pert indítottak a játék ellen. A Nintendo és a TPC a múlt héten nyújtotta be a keresetet a tokiói kerületi bírósághoz, amelyben jogsértés elleni tiltó végzést és kártérítést kérnek „azon az alapon, hogy a Palworld… több szabadalmi jogot is sért”.

Egy későbbi nyilatkozatában a Palworldöt fejlesztő Pocketpair közölte, hogy harcolni fog, és úgy véli, hogy „igazán sajnálatos, hogy a per miatt jelentős időt kell fordítanunk a játékfejlesztéshez nem kapcsolódó ügyekre”.

„Mindent megteszünk a rajongóinkért, és azért, hogy az indie játékfejlesztőket ne akadályozzák, illetve ne tántorítsák el kreatív ötleteik megvalósításától” – tették hozzá. Mivel a múlt héten benyújtott kereset szabadalmi per – és nem szerzői jogi per -, ez arra utal, hogy a Nintendo és a The Pokémon Company panasza valószínűleg a játékmenetre vonatkozó találmányokra összpontosít, nem pedig a karakterdizájn hasonlóságaira.

Mint a közleményében megjegyezte, a Pocketpair azt állítja, hogy „nem ismeri a konkrét szabadalmakat, amelyek megsértésével vádolnak minket”, és hogy nem kapott értesítést.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."