Assassin’s Creed Shadows: a Ubisoft kihátrált a Tokyo Game Show mögül!

A francia kiadó nem fogja kiállítani a feudális Japánban játszódó játékát a Tokyo Game Show-n, és lényegében az utolsó pillanatban tolatott ki a rendezvény mögül!

 

A minap az IGN kínai weboldala kiszivárogtatta az Assassin’s Creed Shadows legújabb fejlesztői naplóját, amit aztán elérhetetlenné tettek. Azóta viszont a Yves Guillemot vezette kiadó bejelentette, hogy nem lesznek kinn a Tokyo Game Show-n, ami szeptember 26-ától 29-éig tart. Emellett kihátráltak a sajtónak tervezett demó mögül is, így nem lesz lehetőségük kipróbálni az Assassin’s Creed legújabb epizódját!

Pedig erre elvileg jövő héten lett volna ehetőségük, ugyanis akkoriban lett volna feloldva az ezzel kapcsolaltos embargó. Bár nincsen hivatalos indoklás amögött, hogy végül miért léptek hátra a sajtónak szánt előzetes mögül, valószínűleg azért döntött így a Ubisoft, mert annyira sok dolog szivágott ki az Assassin’s Creed Shadowsból, hogy lényegében nem nagyon tudna a sajtó új részleteket közölni belőle. A Tokyo Game Show-s kihátrálást „több körülményre” hivatkozva lépte meg a francia cég, ami így a szeptember 26-ára datált streamet is lefújta.

A játék pontatlanul ábrázolja a japán történelmet és kultúrát, állítják annak kritikusai. Ennek ellenére valószínűleg továbbra is lesz valamilyen előzetes vele kapcsolatban szeptemberben, de nem lesz mögötte rendezvény. A Ubisoft anyagilag nem áll valami fényesen idén, csökkent a részvényeinek értéke, a Star Wars Outlaws és az XDefiant pedig nem hozza a kitűzött eredményeket, így nem csoda, hogy a részvényesek arra is felkészültek, hogy leváltsák a vezetőséget.

Mostanában az is felmerült pletykaként, hogy az Assassin’s Creed Shadows akár halasztást is kaphat, és bár a francia kiadó erősen azt ismételgeti, hogy erről szó sincs, nem lenne nagy meglepetés, ha ezt mégis meglépik, ha a Tokyo Game Show mögül így kitolatott a Ubisoft. Az Assassin’s Creed Shadows amúgy november 15-én jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, Macre és iPadre.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)