Bloober Team: „a Silent Hill 2-vel nem ér véget a kalandunk a Konamival!”

A lengyel stúdió lényegében megerősítette, hogy a japán kiadóval nem ez lesz az egyetlen közös projektjük, így a Silent Hill 2 Remake csak a kezdet lehet.

 

A Silent Hill 2 Remake-ről a legutóbb azt írtuk, hogy mennyi ideig lesz PlayStation 5-exkluzív konzolon, így még egy keveset biztosan várni kell, aki Xbox Series-en, esetleg a Nintendo Switch utódján szeretné játszani a játékot (ki tudja, talán arra is eljuthat…), de most egy lengyel publikációnak, a Bankiernek adott interjúban a Bloober Team többet is elmondott James Sunderland kalandjairól.

A játékkal kapcsolatban azt mondták az interjúban, hogy a stúdió még nem érte el az összes pénzügyileg kitűzött célt, de ezek folyamatosan változnak. Viszont amikor októberben megjelenik a Silent Hill második részének remake-je, akkor a negyedik negyedévben (legalábbis naptári értelemben; üzletileg ez a harmadik lesz, mivel áprilisban kezdődik az üzleti év) javulhat a helyzetük. Piotr Babieno, a producer (illetve a Bloober Team vezérigazgatója) hozzátette, hogy a Silent Hill 2 Remake legnagyobb forgalma a PlayStation 5-ről fog származni, de tudja, hogy nagy érdeklődés mutatkozik a PC-sektől is.

Babieno szerint a Konamit nem nagyon akarta a lengyel csapat kényszeríteni, hogy a Silent Hill 2 Remake PC-n is elérhető legyen, de elismerte, hogy az eredeti egy olyan játék volt, ami a kezdetek óta a PlayStation branddel azonosult. Persze a játékból volt több mod PC-re (a Silent Hill 2 Enhanced Editiont ajánljuk, ennek utolsó frissítéséről beszámoltunk már), de volt egy felettébb megkérdőjelezhető minőségű HD verzió is PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra. Babieno még azt is elárulta, hogy ezzel nem ér véget a kapcsolatuk a Konamival, így a későbbiekben további remake-ek készülhetnek, talán az első, vagy a harmadik részből.

A Silent Hill 2 Remake október 8-án fog megjelenni PlayStation 5-re és PC-re (70 euróért/28 ezer forintért vehetjük meg az alapkiadást, a Digital Deluxe verziót pedig 80 euróért/32 ezer forintért).

Forrás: WCCFTech, Bankier

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.