Bajba került Martin Scorsese?! Rossz hírt kaptunk a készülő filmjeiről!

MOZI HÍREK – Martin Scorsese következő két filmjét határozatlan időre elhalasztották…

 

 

Martin Scorsese két filmet forgatott volna egymás után. Ám hirtelen elhalasztották őket. Scorsese minden idők egyik legelismertebb és legbefolyásosabb filmrendezője. Nemrég kapta meg tizedik Oscar-jelölését a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjra a 2023-as Megfojtott virágok (Killers of the Flower Moon) okán. A következő két filmje személyes projekt lett volna, amelyeken a rendező már egy ideje dolgozott: egy Frank Sinatra-életrajzi film és Shūsaku Endō 1973-as, Jézus élete (The Life of Jesus) című regényének adaptációja. Úgy tűnik, mindkét projekt komoly akadályba ütközött.

A Variety szerint Scorsese azt tervezte, hogy idén kezdődően egymás után forgatja le A Jézus élete és a Frank Sinatra-életrajzi filmeket, de azóta mindkét projektet határozatlan időre elhalasztották. A Jézus élete című film, amelyet először forgattak volna le, Krisztus isteni és emberi alakját vizsgálta volna.

A Jézus élete című filmet független finanszírozásban tervezték megvalósítani, és a hírek szerint még mindig fejlesztés alatt áll.

Eközben a Frank Sinatra-életrajzi filmmel más a helyzet. Ugyanis a novemberi kezdési időpontra felvett stábtagoknak azt mondták, hogy az időpontot törölték, és azóta sem kaptak újat. A Sinatra-életrajzi film állítólag Tina Sinatra, Frank Sinatra lányának és a hagyaték tulajdonosának jóváhagyásán múlik. Scorseses pletykált életrajzi film középpontjában Sinatra első házasságának felbomlása Nancy Barbatóval, Tina édesanyjával, valamint a hollywoodi ikonnal, Ava Gardnerrel kötött, nagy nyilvánosságot kapott házassága áll. Scorsese korántsem először kerül összetűzésbe a Sinatra-hagyatékkal. Mindkét projekt, jelen pillanatban, határozatlan ideig függőben van.

 

Martin Scorsese története Frank Sinatrával és A Jézus élete című filmmel

 

Martin Scorsese a 2000-es évek óta kapcsolatban áll a Frank Sinatra-életrajzi filmmel, de gyakran került konfliktusba Sinatra hagyatékával, mivel Scorsese Sinatra-életrajzi filmjének korai vázlatai az ikon állítólagos maffiakapcsolataira összpontosítottak. 2017-ben, közel húsz évnyi fejlesztés után Scorsese azt mondta, hogy a projekt halott. Egy ideig úgy tűnt, Bill Condon rendező egy Frank Sinatra-életrajzi sorozatot készít, de erről a 2021-es bejelentés óta semmi hír nem érkezett. 2024 áprilisában Scorsese Sinatra-életrajzi filmje újra felbukkant: Frank Sinatra szerepére Leonardo DiCapriót, Ava Gardnerére pedig Jennifer Lawrence-t szemelte ki. Frank Sinatra lánya, Nancy Sinatra azonban helytelenítette a szereposztást.

A Jézus élete egy olyan projekt, amely úgy tűnt, hogy nagyon hirtelen jött. A Megfojtott virágok sajtókörút során Scorsese azt mondta, hogy a regényt adaptálja, és Jézus alapvető tanításaira szeretne koncentrálni, miközben eltávolodik a vallásos hithez gyakran társított „negatív megbélyegzéstől”. Scorsese számos filmben foglalkozott katolikus neveltetésével, A Jézus élete látszólag a harmadik része egy tematikus trilógiának, amelyhez tartozik még az 1988-as Krisztus utolsó megkísértése és a 2016-os Némaság, utóbbi egy másik Shūsaku Endō-regényből készült.

A Frank Sinatra-életrajzi film és A Jézus élete mellett Scorsese a The Wager adaptációján is dolgozik, ami az azonos című 2023-as tényregényen alapul. Ezt David Grann írta, aki a Megfojtott virágok regényváltozatát is jegyzi. A történet az 1741-es Wager-lázadásra összpontosít, és Scorsese és DiCaprio újra összeállna. Mivel erről a projektről nincs hír, nem tudni, mit tartogat a jövő a 81 éves rendező számára, de valószínűleg minden filmrajongó izgatottan várja a következő filmjét. (Akármi is lesz az…)

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."