Nintendo Switch 2: nem vesznek kárba az eddig megszerzett Switch-játékaink?

A Nintendo bár még mindig nem jelentette be következő generációs hardverét, egyre több dolog szivárog ki ilyen-olyan formában a még el sem nevezett konzolról, amit épp emiatt hívunk csak Switch 2-nek (jobb ötlet híján).

 

A Switch 18.0.0 firmware-ének mélyebb elemzése arra utalhat, hogy a Nintendo Switch 2 visszamenőlegesen támogatni fogja az elődjét. Ezzel kapcsolatban az utóbbi néhány hónapban több pletykát is hallottunk. Ezúttal a Famiboards egyik felhasználója, Pokemaniac számolt be arról, hogy szerinte mi utalhat arra, hogy a Nintendo Switch 2 támogatni fogja az egyik legtöbb eladást felmutató platformot.

Az új firmware hozzáadta a támogatást egy új típusú csatolási ponthoz, a fájlok játékokhoz való feltárásának módjához, amelyet „compat”-nak minősítettek. Ez az új típusú csatolási pont használható a Nintendo Switch 2 magasabb minőségű eszközeihez, shader cache-ekhez, bizonyos fájlok kontextuálisan elérhetővé tételéhez a cross-gen játékok egységes fájlrendszerének részeként, a következő generációs konzolok kritikus fájljainak védelméhez a kalózkodás és az emuláció ellen, vagy potenciálisan kompatibilitási shimek beillesztéséhez a visszafelé kompatibilis rendszer részeként. Szóval a japán cég már most elkezdett előre tervezni a platformmal, amelyet érhetetlen módon még mindig nem mutatott be nekünk, miközben a Sony már bemutatta a PlayStation 5 Pro-t, és még árcédulát is aggatott a félgenerációs frissítésre.

Minél több pletyka kering a Nintendo Switch 2 körül, annál inkább lesz nehéz a rajongóknak várni erre a platformra, hiszen így a japán cégnek tényleg nem sok információ marad a tarsolyában. A legfontosabbak azért közé tartoznak, ugyanis mindenki arra lesz kíváncsi, hogy MIKOR fog eljutni a boltokba a platform, illetve az fogja érdekelni őket, hogy MENNYIÉRT lehet majd megvásárolni a konzolt. Ezek sokkal fontosabb információk mint például a konzol neve (remélhetőleg nem Super Switch vagy Switch U lesz).

Mindez még nem hivatalos, de logikus a visszamenőleges támogatás: a sok eladott Switch és annak játékai a parlagon maradnának enélkül!

Forrás: WCCFTech, Famiboards

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.