Visszatért a politikai okok miatt eltávolított mod a DOOM + DOOM II-be! [VIDEO]

Persze ehhez alaposan cenzúrázni kellett a modot, mert még annak a nevét is eléggé módosították, de kérdés, hogy ennyi elegendő lesz-e ahhoz, hogy a mod továbbra is elérhető maradjon a modböngészőben…

 

Korábban mi is beszámoltunk a Thatcher’s Techbase nevű modról, amiben az Egyesült Királyság démoni területté változott, és mindeközben az 1979 és az 1990 között miniszterelnökként tevékenykedő Margaret Thatcher is központi szerepet kapott az id Software játékának modjában. A mod visszatért, de most már ███████ Techbase a neve, tehát Thatcher neve el lett belőle távolítva. Így ismét fenn van PlayStationön, Xboxon és PC-n, ugyanis a modböngésző cross-platformmá tette a rajta elérhető modokat.

A mod amúgy most ünnepelte harmadik születésnapját, és a cenzúrával eléggé sok dolgot módosítottak. A mod ezzel egy hatalmas középső ujj a Bethesda felé, mert a politikaellenes álláspontot így parodizálja ki. Furcsán pixelezett ellenfelek, Comic Sans betűtípussal átírt táblák, hülyén festő mosolygós arcú matricák, és még egy posztert is lecseréltek. Az eredetileg a bányászokat dicsőítő plakát helyett a játékosokat tünteti fel pozitív fényben.

A soundtrack is egy kicsit módosult, ugyanis nincsen így már politikailag motivált rím benne. Az új dal lent be lett ágyazva. Mindenesetre ki kell jelenteni, hogy a mod nagyon ötletes, hiszen kár lenne kidobni az elvégzett munkát csak azért, mert a Bethesdának nem tetszik a paródia (ugyanis a Thatcher’s Techbase ennek nevezhető), és a DOOM rengeteg modot kapott az utóbbi évtizedek során (még olyan is van, ami az olaszországi mémeket dolgozza fel; talán csak a Grand Theft Auto: San Andreas kapott ehhez hasonló figyelmet…).

De az már tényleg szatíra, amikor a DOOM, ami 17 évig hivatalosan be lett tiltva Németországban, igyekszik cenzúrázni és eltávolítani mindent, ami politikai. Ilyenkor tényleg az van, hogy a történet saját magát írja, és nem kell hozzátenni semmit sem.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.