A Pingvin: a folytatásban feltűnhet minden idők egyik legnépszerűbb Batman-gonosztevője?! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Több utalást is találunk A Pingvin első évadának cselekményében, ami valószínűsíti, hogy ebbe az irányba tart Matt Reeves Batman-univerzuma…

 

 

Nagyon úgy tűnik, hogy A Pingvin sorozat előkészítette a terepet ahhoz, hogy Matt Reeves következő Batman-filmjében megjelenljen a Baglyok Bírósága (Court of Owls) nevű titkos társaság! Ez azért fontos hír, mert őket tartják az utóbbi 15 év egyik legjobb Batman-képregényes gonosztevő csoportjának. Matt Reeves rendező megerősítette, hogy a folytatás forgatókönyve elkészült, és A Pingvin sorozatban is találhatók erre utaló jelek.

 

Kikből áll a Baglyok Bírósága?

 

A Batman első része nagy sikert aratott a sötét, erőszakos és realista megközelítésével, és a folytatás körüli várakozások is magasak. A Baglyok Bírósága egy 2011-ben Scott Snyder és Greg Capullo által létrehozott történet, amelyben Batman egy titokzatos és hatalmas titkos társaság nyomába ered, amely évszázadok óta irányítja Gotham városát.

A Court of Owls egy árnyékban mozgó szervezet, amely a város leggazdagabb és leghatalmasabb családjainak tagjaiból áll, akik képzett és halálos orgyilkosokat használnak, hogy megsemmisítsék azokat, akik fenyegetik a város feletti ellenőrzésüket. A saga átütő sikert aratott, sötét tónusa, a Gotham-mítosz felfedezése és egy olyan ellenség bemutatása miatt, aki úgy tűnt, mindig egy lépéssel a hős előtt járt, és a Batman-mitológia számos fogalmát újragondolta.

 

 

Batman / Pingvin / Penguin / Pingouin

 

 

Milyen jeleket találhatunk A Pingvin sorozatban?

 

Cristin Milioti, aki Sofia Falcone-t fogja alakítani a Pingvin-sorozatban, beszélt a sorozat cselekményéről és arról is, hogy karaktere milyen fontos szerepet fog játszani a Gothamben zajló hatalmi harcban. Ez a hatalmi harc közvetlenül összefügghet a Baglyok Bíróságával, hiszen ez a szervezet évek óta láthatatlan ellenőrzést tartott fent a város felett, még a leghatalmasabb bűnözői családokat is irányítva. Sofia lehet az egyik kulcsszereplő a Bíróság valódi befolyásának feltárásában, amit később a következő Batman-filmben is megvizsgálnak majd.

Egy másik gyanús jel nem más, mint a címszereplő nevének megváltoztatása.

A Pingvin sorozatban Oswald Cobblepot nevét Oswald „Oz” Cobb-ra változtatták. Ez egyes rajongók szerint utalhat a Baglyok Bíróságának egyik bérgyilkosára, William Cobb-ra. William Cobb a Court of Owls egyik leghalálosabb bérgyilkosa, aki évtizedek óta szolgálja a szervezetet.

Egyesek úgy vélik, hogy Oswald vezetéknevének megváltoztatása összefüggésbe hozható a Cobb-családdal és a Bírósággal való kapcsolatával. Craig Zobel, a sorozat rendezője ugyan nem erősítette meg ezt az elméletet, de elismerte, hogy nem ismeri Matt Reeves tervének minden részletét, ami csak tovább szította a rajongói találgatásokat.

A Batman folytatásában a Baglyok Bíróságának bevezetése logikus lépés lenne, mivel a város korrupcióját és Bruce Wayne családjának titkait is mélyebben feltárhatná. A film várhatóan 2025-ben kerül a mozikba, addig is a rajongók A Pingvin sorozatot követhetik a Max platformon.

Forrás: Superhero-Hype, X, YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."