Assassin’s Creed Shadows: „szó sincsen ideológiáról”, állítja a Ubisoft!

A francia kiadó kézzel-lábbal védekezik, miután elhalasztotta a feudális Japánban játszódó Assassin’s Creed-történetet…

 

A Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot kitért arra is, hogy miután nem idén fog megjelenni az Assassin’s Creed Shadows, 2025-ben két olyan játék is meg fog jelenni, amely a feudális Japánba viszi el a közönséget, ugyanis a State of Play közvetítés alatt a Sony bejelentette a Sucker Punch következő játékát, a Ghost of Yoteit is, ami jövőre jut el a PlayStation 5-re.

Guillemot szerint elég hely van a csúcsminőségű játékoknak, és mind a két cím remek eladásokat fog tudni felmutatni. Úgy gondolja, hogy az Assassin’s Creed következő része azért fogja magát feltűnővé tenni a riválisokhoz képest, mert két főszereplője lesz, és ebből kifolyólag két eltérő játékstílust fogunk látni benne. Az Insider Gaming emellett beszámolt Guillemot cégen belüli kommentjéről is, amit az Assassin’s Creed Shadows halasztása kapcsán osztott meg alkalmazottaival.

Guillemot úgy indokolta a halasztást, hogy a megjelenés napján a lehető legkifinomultabb minőségű játékokat kell kiadni, amit a francia cég nem ért el a Star Wars Outlaws-szal, amiről már azt is hallottuk, hogy a kezdeti eladások a fasorban sincsenek az elvárásokhoz képest. Bár nem nevezte meg a japán AC-t, Guillemot a cég kreatív döntéseire is kitett. Ezeket smmilyen agenda sem diktálja, ugyanis egy szórakoztató cégként a Ubisoftnak a küldetése „a játékosok szórakoztatása és életük gazdagítása eredeti és emlékezetes élményekkel, amelyek a globális közönségre is hatással vannak”. Viszont ettől függetlenül a történelmi hitelesség tekintetében az Assassin’s Creed Shadows tényleg messze van a Ghost of Yoteitől, bár ki tudja, TALÁN meg tud minket cáfolni a Ubisoft. A Sucker Punch kapcsán a minap írtuk, hogy kiutaztak Hokkaidóba is.

Tehát a halasztás következtében a Ubisoft is a februári, már-már nevetségesen tömött játékorkánba dobta az Assassin’s Creed Shadows-t, ami február 14-én jön PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, illetve Amazon Lunára.

Forrás: WCCFTech, IGN, Insider Gaming

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.