Az irodába való kötelező visszatérés miatt sztrájk készülhet a Ubisoftnál!

Egy francia szakszervezet, a Syndicat des Travailleurs et Travailleuses du Jeu Vidéo (a játékipar szakszervezeti uniója, mi csak a francia rövidítést használjuk: SJTV) arra készül, hogy a távmunka korlátozása és a fizetésemelés körüli vita miatt októberben sztrájk lehet a kiadón belül.

 

A Ubisoft nemrég azt közölte a dolgozóival, hogy hetente minimum három napot az irodákban kell dolgozniuk, ezzel korlátozva a távmunkát. Erre az SJTV azt mondja, hogy a döntést logikus magyarázat, továbbá a dolgozók képviseletével történő bárminemű konzultáció nélkül hozta meg a Yves Guillemot vezette cég, amit hiába keresett fel a Gamesindustry, nekik semmilyen nyilatkozatot nem adott a Ubisoft.

Ezzel szemben az SJTV így értesítette a Franciaországban dolgozó munkásokat: „Több mint öt évnyi hatékony munkavégzés után a jelenlegi távmunkakörülmények között sok kollégánk felépítette vagy újjáépítette az életét (családi élet, lakhatás, szülői lét stb.), és egyszerűen nem tud visszatérni a korábbi munkakörülményekhez. Ezt a munkáltatónk is pontosan tudja. Döntésének következménye kollégáink munkahelyének elvesztése, számos játékprojekt szétesése, valamint a pszichoszociális kockázatok drasztikus növekedése lesz azok számára, akik maradnak.”

A szakszervezet hozzátette, hogy ez a munkahelyre való visszakényszerítés a nyereségmegosztásról folytatott sikertelen tárgyalásokat követően történt, ahol a szervezet a vezetőség javaslatait elfogadhatatlannak találta, míg a vezetés „süket volt a különböző munkavállalói képviselők javaslataival szemben”, így a jelek szerint hasonló vita alakult ki a bértárgyalások miatt is. Ennek eredményeképpen az STJV 2024. október 15-17. között sztrájkra szólítja fel a Ubisoft összes franciaországi alkalmazottját.

Az SJTV azt követeli, hogy a Ubisoft vezessen be egy hivatalos megállapodást a távmunkáról, amely a vezetőség és az STJV közötti tárgyalásokon alapul, valamint az összes fizetés azonnali emelését, hogy „kompenzálja az életszínvonal elmúlt években bekövetkezett csökkenését”.

Így nem elég, hogy a francia kiadó körül nem valami fényes a helyzet (az Assassin’s Creed Shadows is el lett halasztva), még ez is egy púp lehet a Ubisoft hátán.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.