Ghost of Yotei: további spin-offok is készülhetnek! [VIDEO]

A Sucker Punch folytatja a Ghost of Tsushimát (ez várható volt), és egy komolyabb franchise-ot szeretne létrehozni.

 

Nate Fox és Jason Connell, a Ghost of Yotei két kreatív igazgatója a New York Timesnak adott interjúban erősítette meg, hogy a State of Play során bejelentett játékhoz hasonlóan további spin-offokkal tervez a stúdió. Mivel a páros korábban a Ghost of Tsushima esetében hasonló szerepet töltött be, így nekik jelentős szerepük lesz abban, hogy a Ghost of Tsushima után már egy franchise szülessen. Fox szerint amikor egy folytatáson kezdtek el dolgozni, az első kérdésük az volt, hogy mi biztosítja a DNS-t abban, hogy valamit egy Ghost-játéknak nevezhetünk, és a válasz az volt, hogy a játékost a feudális Japán románcába és szépségébe vezetik el vele.

A videóban láthatjuk, hogy a játék inspirációja a Yotei-hegyből származik. Ez jelenleg Hokkaidoban található. Hogy a régiót megfelelően tudja ábrázolni a Sucker Punch, kilátogatott a stúdió a hegyhez és az azt körülvevő területhez, hogy még több ihletet szerezhessenek. A hangzás céljából a Shiretoko nemzeti parkot is meglátogatták. Ez Hokkaido észak-keleti régiójában található. Szerintük ez egy gyönyörű park, miközben azért tudták, hogy tele van veszélyes medvékkel. Ezt az érzést akarták elvinni a játékba is, hogy a szépség közben a veszélyérzet is megmaradjon.

A Ghost of Yotei után még nem jelentettek be egy harmadik epizódot, de az kétségtelen, hogy egyrészt a Sucker Punch hitelesebb és őszintébb álláspontot képvisel a Ubisoftnál (tőlük amúgy halasztást kapott az Assassin’s Creed Shadows), mert a stúdió igyekszik pontos és hű lenni ahhoz, ami évszázadokkal ezelőtt történt az országban, persze a történet ehhez képest teljesen eredeti, de ezzel nincs is semmi baj.

Mindenesetre a Ghost of Yotei jelenleg csak PlayStation 5-re van bejelentve, és a sztorija 300 évvel a Ghost of Tsushima eseményei után játszódik a Sengoku-korszakban. A játék valamikor 2025-ben fog megjelenni a Sony konzolján, de azt még nem tudjuk, hogy a PC verzió mikor fog megjelenni. Talán ezúttal is megvárják a remasterelt verziót, ugyanis a Ghost of Tsushima esetében is csak ekkor ruccant át a játék konzolról PC-re.

Forrás: WCCFTech, New York Times

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)