Percek alatt elkapkodták a PS5 Pro 30th Anniversary Editiont – ilyen áron lehet most hozzájutni!

Hasonló történt a többi PS5 30th Anniversary Edition termékkel is, a scalperek pedig abszurdan magas árakat követelnek értük az eBay-en…

 

 

Gamerek ezrei akartak a PlayStation 30. évfordulója alkalmából PS5-ös cuccokat szerezni. A legtöbb termék azonban az Európában szeptember 26-án 10 órakor kezdődött árusítás után perceken belül elfogyott. A PS1 esztétikája felszította a nosztalgia lángját, de van egy fontos elem is, amely növelte a keresletet, ez pedig a spekuláció.

Ha a PS Direct weboldalára látogatsz, láthatod, hogy a PlayStation 30. évfordulójának összes terméke néhány perc alatt elfogyott. Természetesen a legnagyobb figyelmet a PS5 Pro csomag keltette fel, amely DualSense Edge-et, DualSense-t és lemezolvasót is tartalmazott. Ennek ára 1100 euró (kb. 435 000 Ft) volt, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy aki megvásárolta, az sokkal drágábban tudta továbbértékesíteni. Ugyanis csupán 12 300 darab volt raktáron, ami a többi, valamivel tovább tartó termékre nem vonatkozott. A Ps5 Pro csomagot olyan oldalakon lehet látni, mint például az eBay, abszurdan magas áron.

Ez négyszerese vagy ötszöröse is lehet a PlayStation boltjában található értékének!

Reggel az oldalon akár 3000-7000 eurós (1-2,7 millió forintos!) árakat is láthattunk. Valami hasonló történt a DualSense Edge, a DualSense, a PlayStation Portal és a PS5 Slim 30th Anniversary Edition esetében is. Ezek egyike sincs már raktáron, és lényegesen magasabb áron adják tovább a spekulánsok („scalperek”), mint a PS Directben lehetett kapni. (Már, ahol lehetett, mert Magyarországon még nem elérhető ez a szolgáltatás.)

 

A PlayStation átmenetileg csökkenti a PS5 árait

 

Néhány órával ezelőtt tették közzé, hogy olcsóbb lesz a PlayStation 5 megvásárlása. Ugyanis a PlayStation október 10-ig átmenetileg 50 euróval (kb. 20 000 Ft) csökkentette a konzol árát. Ez a kedvezmény megegyezik a PS5 eredeti, 2020-as debütáláskori árával, amíg a Sony meg nem emelte az árat a világ legtöbb régiójában, kivéve az Egyesült Államokban. Így a PS5 Slim lemezmeghajtóval 499,99 euróba (kb. 198 000 Ft) kerül, míg a PS5 Slim digitálisan 399,99 euró (kb. 158 000 Ft).

Forrás: PS Direct, eBay

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."