Destiny 2 nagy változásokkal készül: vége a mikrotranzakcióknak, egyszerűbb lesz a tartalmak követése

A sci-fi lövöldözős játék, a Destiny 2 eltávolítja a legvitatottabb mikrotranzakcióit, így sokkal könnyebb lesz lépést tartani a tartalmakkal. A Dungeon kulcsok eddig a Deluxe kiadások részei voltak, vagy külön lehetett őket megvásárolni, de amikor a Frontiers 2025-ben megérkezik, már nem lesznek elérhetők.

 

A Bungie ezen a héten új részleteket osztott meg a Frontiers kódnéven futó projektről, amely felvázolja, hogyan fog fejlődni a Destiny saga a következő években. Az első nagy narratív ív befejezésével, amelyet nehéz fenntartani a játékmenet struktúrája miatt, új üzleti modell jön. A jövőben évente két közepes méretű kiegészítő érkezik egy nagy helyett, ami számos következménnyel jár a tartalmak szempontjából. Az egyik ilyen változás a dungeon kulcsok megszűnése lesz.

Ha nem lennél tisztában a témával, a Destiny 2 dungeonjei olyan tevékenységek, amelyek ambíciójukban hasonlóak a raid-ekhez – amelyek továbbra is a PvE módok csúcsát képviselik –, de három játékosra vannak szabva hat helyett. Bár ezek már évek óta részei az MMO-nak, eddig csak két módon lehetett hozzáférni: az éves kiegészítő Deluxe kiadásán keresztül, vagy egy külső mikrotranzakcióval (a kulcs) 20 dollár/euró ellenében.

 

A Destiny 2 közeljövője

 

A Bungie blogján megjelent új bejegyzés szerint a Frontiers kódnéven futó projekt érkezésével ezek az endgame tartalmak az egyes kiegészítőkkel párhuzamosan kerülnek elosztásra, így a dungeon kulcsok megszűnnek. Pontosabban, 2025 első kiegészítője (Apollo néven) egy raid-et hoz majd magával, míg a második (Behemoth) egy dungeonnel bővíti a kétéves tartalomkínálatot.

Mind a raid, mind a dungeon további ösztönzőket kap a megjelenés utáni támogatás részeként: új fegyverek és páncélok, katalizátorok, módosítók és mechanikák, sőt még teljes találkozók is, amelyek arra ösztönzik a játékosokat, hogy újra és újra végigjátsszák a küldetéseket. Ezzel jelentősen egyszerűsödik a Destiny 2 korábban túl bonyolult megjelenési rendszere, ami eddig sok érdeklődőt elriasztott attól, hogy hosszabb időre elmerüljenek a játékban. A jelenlegi tudásunk szerint a lépéstartáshoz mindössze az évenkénti két kiegészítőt kell beszerezni.

Hogyan fogadták mindezt a rajongók? Vegyes érzelmekkel. Vannak, akik úgy gondolják, hogy a Destiny 2-nek több raid-et kellene biztosítania, ahogyan az már különleges alkalmakkor megtörtént, míg mások üdvözlik a hírt, és úgy vélik, hogy az ilyen típusú tartalmak újraértelmezése más játékokhoz hasonlóan a legésszerűbb megoldás. Emlékeztetőül: a Frontiers kódnéven futó projekt jövőre indul, két kiegészítővel, amelyek feláldozzák a lineáris kampányt egy összefonódott narratív stílusért.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)