Gemini: telelfonunkon is okosválaszokat biztosíthat a Gmailben!

TECH HÍREK – Androidon és iOS-en is lehetőségünk van arra, hogy a Gemini könnyítsen a válaszok megírásán a Google email-szolgáltatásában.

 

A május 14-én megrendezett I/O fejlesztői konferencián sok funkciót bejelentett a Google. Az egyikük az volt, hogy a szövegkörnyezetbe illő okosválaszokat is megkapjuk a Gemini segítségével a Gmailben iOS-re és Androidra egyaránt (de ezt szinte csak egy félmondatos bejelentéssel intézték anno el). Négy és fél hónappal később ez végre megérkezett, és képes az üzenet szándékát értelmezni, így megfelelő válaszokat generálni, ami kényelmes, jó használatot eredményezhet.

A Gmail 2017 óta biztosít okosválaszokat, ami akkor tud hasznos lenni, ha sietünk, vagy ha úton vagyunk, és nincs időnk mi magunk lekörmölni a mondanivalónkat. De ezek a válaszok korlátozottak, és nem értelmezte a küldő és fogadó kontextusát. Ezen segíthet a Google mesterséges intelligenciája, a Gemini, ami így részletesebb, a helyzethez passzoló válaszokat generálhat a felhasználónak.

Amikor egy email-válasz generálását igényeljük, a teljes tartalomra, illetve az emailek topicjaira építő három opciót kapunk. Mind a három válasz eltérő hangnemmel rendelkezik, és ha előzetesen megtekintenénk a választ, egy hosszú nyomás kell rá, hogy megtekintsük azt, és ha a választ bevetnénk, akkor egy rövid bökés elegendő rá. Mielőtt elküldenénk az emailt (amiben köszönést és elköszönést is generálni fog a Gemini), lehetőségünk lesz módosítani azon. Az angolul Contextual Smart Replies néven futó funkció jelenleg a Gemini Business, Education, Education Premium, Enterprise, illetve Google One AI Premium-előfizetők számára érhető el.

A funkció az alap okosválaszos opcióra épül, és értelemszerűen a Google és az Apple platformján is elérhető lesz. Jelenleg csak angol nyelven érhető el a mesterséges intelligencia segítségével generált válaszos lehetőség, de a következő hetek során nagyobb körben is meg fog jelenni a funkció, ami főleg a lusta felhasználóknak okozhat néhány kellemes percet, hiszen nem kell megírniuk maguktól mindazt, amit a Gemini megtesz helyettük pillanatok alatt.

Forrás: WCCFTech, Google

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.