Közel 400 kaliforniai alkalmazottat rúgott ki az Activision Blizzard King!

A Microsoft alá tartozó kiadó tovább folytatja munkaerejének korlátozását, de ezúttal nem a konzolos/PC-s ágazatból küldtek el embereket.

 

Az Egyesült Államok Kalifornia államában található Santa Monicában és Irvine-ban dolgoztak az érintettek (közel 400-an vannak), akik a mobilos divízióhoz tartoztak, ezzel megszüntetve a redundanciát, miután a Microsoft 75,4 milliárd dollárt költött az Activision Blizzard King bekebelezésére. Az utóbbi évben ezt megelőzőleg 1003 embert küldtek el Novatóból, Foster City-ből, illetve Kalifornia déli részéből a Foglalkoztatásfejlesztési Osztály (EDD) számára benyújtott dokumentumok alapján.

Az Activision Blizzard King az EDD-nek közölte, hogy október 11-étől kezdődően a Blizzard Entertainment Irvine-ban levő stúdiójából tervez 140 embert elbocsátani, és ez több pozíciót is lefed a cégen belül, írta Leslie Campbell, az ActiBlizz HR-részlegének igazgatója a levelében. Könyvelők, szoftvermérnökök, a World of Warcraft HR-igazgatója, művészek, producerek – ők mind érintettek lesznek, és nem kizárólag kezdő (junior) pozíciók szűnnek meg, ugyanis egy alelnök és egy játékrendező is elveszti munkáját.

Delay Simmons, az Activision Blizzard King szóvivője szerint a cég nem képes további részleteket elárulni arról, hogy melyik csapatok és hol érintettek még, ami felettébb érdekes, mert ilyesmiről tudni kell, úgyhogy valószínűleg csak titkolóznak: „A rendszerben látható 400 szerepkör a közelmúltbeli hírek része, és nem újdonság; az érintett szerepkörök többnyire vállalati és támogató szerepkörök, valamint a játékcsapatokra gyakorolt néhány hatás.” Az október 11-ei Irvine/Santa Monica elbocsátások mellett novemberben a Playa Vista-ban levő stúdióban is megtörténnek a leépítések, amelyek az év végére be fognak fejeződni.

Januárban 1900 főt küldtek el az Activision Blizzard mellett az Xboxtól és a ZeniMaxtól, majd szeptemberben ehhez még 650 főt tett hozzá a redmondi techóriás. Látván a Microsoft játékipari eredményeit, nagy esély van arra, hogy a későbbiekben még többen fogják elveszíteni munkájukat. Mivel az évből még a negyede hátra van, fel kell készülni arra, hogy akár 25 ezren bukják el állásukat csak 2024-ben…

Forrás: WCCFTech, Blizzard

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.