Lenovo Legion Go: a két új modellt is a Nintendo Switch ihlette?

STEAM DECK HÍREK – A kínai cég is igyekszik versenyben maradni, hiszen az MSI Claw 8 (ez még nem jelent meg) és az Asus ROG Ally X (ez pedig már igen) után ők is frissíteni tervezik a hardvert a handhed PC-jükben.

 

A Nintendo Switch alaposan kiforgatta magából a hordozható videojátékokat (az iOS/Android okostelefonokon túl), és bár a készülék nem olyan erős technológiailag, a Valve-ot is megihlette, ugyanis Gabe Newellék cége a piacra dobta a Steam Decket, amit aztán a többi techcég is követett saját készülékével. A cégek többnyire az AMD technológiájára építkeznek, de az MSI Claw például nem, de nem is ezen van a lényeg…

A Lenovo Legion Go Dock specifikációi kapcsán a cég valamit benézett, ugyanis ezzel nem csak azt erősítette meg a vállalat, hogy egy második generációs Legion Go készül, hanem egy Legion Go Lite is. Tehát egy hardveres felfrissítés mellett egy kicsi modell is készülhet. Most a Lenovo Legion Go USB-C Dock támogatott eszközeiben kottyintották el mindezt: Legion Go Gen One, Legion Go Gen Two, Legion Go Lite. Mindezt azóta törölték, de a Videocardz megmentette mindezt, és egy YouTube-os a kisebb méretű PC keretéből mutatott egy képet.

Ez echte a Nintendo Switch útvonalát követi: ahogy a Switch Lite, úgy a Legion Go Lite esetében sem lehet levenni a kontrollereket, de cserébe kisebb méretű handheld PC-t kapunk. Ez azért lehet jó, mert akár egy zsebünkbe is el tudjuk rejteni a készüléket, vagy a hátizsákunkba dughatjuk a méretes tok nélkül. A második generációs Lenovo Legion Go pedig valószínűleg ejteni fogja az AMD Ryzen Z1 APU-t, és az újabb, Strix Point megoldást választhatja. Kizárt, hogy az Intel Lunar Lake chipjei felé nyitna a kínai cég.

Úgyhogy tényleg a nagy N-hez hasonló megközelítést választott a Lenovo. Ez még nem hivatalos, de maga a cég szólta el magát…

Forrás: PCGamer, Videocardz, Videocardz

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.