PlayStation 6: a PlayStation 5 Pro hatalmas segítséget nyújt a Sony-nak! [VIDEO]

A következő generációs konzol számára ugyanis nagyon sok információt biztosíthat a másfél hónap múlva a boltokba jutó félgenerációs frissítés.

 

A Digital Foundry szerkesztői a heti podcastjükön beszéltek arról, hogy a PlayStation 4 Pro mennyire hasznos is volt a Sony-nak. Az erősebb konzol ugyanis nagy támasz volt a PlayStation 5-nek. Most ebből érkezik a félgenerációs frissítés, és ez kifejezetten nagy segítség lehet a PlayStation 6 számára. A visszamenőleges támogatásra kell gondolni: ha egy PlayStation 5-ön játsszuk az előző generációs játékok valamelyikét, akkor azok Pro módban futnak, tehát a PlayStation 4 Pro beállításait veszik alapul, sőt, ezen túl további javításokat kapunk.

Ha egy játék nem fut valami stabilan PlayStation 4 Pro-n, akkor PlayStation 5-ön ez nem lesz probléma. Ha egy játék dinamikus felbontást alkalmaz, akkor a kurrens konzol nagyobb teljesítményének köszönhetően a magasabb felbontás felé tolódik a hangsúly. Ez a forgatókönyv a Digital Foundry szerint a PlayStation 6-on meg fog ismétlődni, és ebben lesz kulcsszerepe a PlayStation 5 Pro-nak, ugyanis nagy eséllyel sok játék mindössze 30 FPS-t tud majd a PS5 Pro-n, ami az új konzolgenerációban felmehet másodpercenként 60 képkockára.

A PlayStation 6-ról sokat még nem tudunk, de annyi már biztos, hogy a PlayStation 4 és a PlayStation 5 után ismét az AMD technológiájára fog épülni. Az Intel is versenyben volt, de pár okból kifolyólag mégis az AMD kezében maradt a szerződés (főleg a visszamenőleges támogatás körül lett volna baj az Intel számára). Régebben írtuk már azt is, hogy két eltérő chip is készülhet a PlayStation 6-ból, és az egyik vagy egy gyengébb asztali konzol lehet (a la Xbox Series S), vagy egy handhelddel tervez a Sony. A konzolra minimum két évet még biztosan várnunk kell, de esélyes, hogy 2027-ben fog csak megjelenni, hiszen a PS3 2006-ban, a PlayStation 4 2013-ban, a PlayStation 5 pedig 2020-ban debütált.

Mindez nem hivatalos!

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.