Colin Farrell megvédi a leggyűlöltebb Batman-filmeket

MOZI HÍREK – A Batman-filmek kapcsán Colin Farrell bebizonyította, hogy valódi kultúrember, mivel a Pingvin sztárja felfedte, hogy imádja Joel Schumacher vitatott Batman-filmjeit, a Mindörökké Batmant és a Batman és Robint. Farrell jelenleg a képernyőkön uralkodik Oz Cobbként a Pingvin sorozatban, ahol egy sötétebb, realisztikusabb karaktert alakít, mint Tim Burton Batman visszatérjében. Míg Farrell kollégája, Cristin Milioti (aki a sorozatban Sofia Falcone-t alakít) bevallotta, hogy imádja a Batman visszatért, Farrell szerint a Batman iránti ízlése sokkal excentrikusabb irányba húz.

 

Farrell a Varietynek adott interjújában, ahol a Pingvin stábjával, köztük Miliotival, Rhenzy Felizzel és Deirdre O’Connellel beszélgetett, elárulta, hogy rajong Joel Schumacher egyedi és ellentmondásos Gotham City- és Batman-alakításaiért. Míg Tim Burton segített újradefiniálni a karaktert a nagyvásznon, Schumacher filmjei részben felelősek voltak Batman hírnevének lerombolásáért, egészen addig, amíg Christopher Nolan meg nem mentette a franchise-t a Batman: Kezdődik című filmmel. De Farrellt nem érdeklik a kritikák vagy a közönség negatív véleménye Schumacher filmjeiről, mondván, hogy imádja „Joel Schumacher Batmanjeinek nevetséges operáját”. Majd így folytatta:

„Nagyon élvezem őket. És megértem, miért bírálták őket annak idején, de azt is tudom, hogy Joel mindent megtett.”

Farrell ízlése azonban nem kizárólag Schumacher Batmanjeire korlátozódik. A Pingvin sztárja értékeli Gotham City minden egyes filmes megjelenését, a sötét és realisztikustól egészen az őrületesig. Ezt is hozzátette:

„Nekem sok nosztalgia fűződik Tim Burton filmjeihez. Aztán amit Chris Nolan és csapata csinált, az is rendkívüli volt. [Batman] többféle feldolgozást is túlélt. És mindannyian annyira figyelemre méltóan különböznek egymástól.”

 

Miért gyűlölik Joel Schumacher Batman-filmjeit?

 

Hogyan lehet valójában utálni, hogy George Clooney egy gumimellényes Batmanként korcsolyázik Gotham utcáin, és Bat-hitelkártyájával fizet? Könnyű most nosztalgiával visszatekinteni Schumacher Batman-filmjeire, tudva, hogy a karakter filmes jövője biztonságban volt Christopher Nolan és Matt Reeves kezében. De azok számára, akik látták a Mindörökké Batmant, és különösen a Batman és Robint a megjelenésük idején, Joel Schumacher közellenség volt a DC rajongók körében.

A Mindörökké Batman, amelyben Val Kilmer alakította Bruce Wayne-t, bemutatta a világnak Jim Carrey különc Rébuszát – évtizedekkel azelőtt, hogy Paul Dano megtestesítette volna a karaktert, és katonai maszkjával, valamint művészi latte-készségével rémisztgette volna a közönséget. Bár vegyes kritikákat kapott, a Mindörökké Batman kasszasiker volt, és 1995-ben a második legnagyobb bevételt hozó film volt az Egyesült Államokban, a Toy Story mögött. Azonban Schumacher kártyavára összedőlt, amikor George Clooney felvette a Batman-ruhát a Batman és Robinban.

Uma Thurman Méregcsókként és Arnold Schwarzenegger Mr. Fagy karaktere – amely Batmant egyik legtragikusabb ellenségéből egy kampány szuperbűnözővé változtatta – mellett Clooney Batmanje és szinte minden más a filmben még ma is gyűlölt. Valójában George Clooney még mindig bocsánatot kér a rajongóktól a film miatt, és azt mondta, hogy ezt mindig is fogja.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.