Kate Winslet felfedte a Titanic legikonikusabb jelenetének legnagyobb titkait [VIDEO]

MOZI HÍREK – James Cameron Titanic című filmje kétségtelenül a filmtörténet egyik legnagyobb alkotása. Számos elismerése között szerepel 11 Oscar-díj, és az a megtiszteltetés, hogy elsőként lépte át az 1 milliárd dolláros bevételi határt a világ mozijaiban. A főszerepekben Kate Winslet és Leonardo DiCaprio alakítása tette felejthetetlenné ezt a filmet, amely már 27 éve hódítja meg újra és újra a nézők szívét. Most pedig Winslet betekintést enged a film legemlékezetesebb jelenetének kulisszái mögé.

 

Josh Horowitz Happy Sad Confused című műsorában Winslet elé tárták azt a híres fotót, amelyen DiCaprióval együtt a vízben sodródnak a hajó elsüllyedését követően. Az évek során sokan vitatták, hogy Jack valóban nem fért volna el a faajtón Rose mellett, de Winslet ezt a kérdést elkerülte. Ehelyett a forgatás részleteit osztotta meg, többek között azt, hogy a medence, amelyben a jelenetet felvették, közel sem volt olyan mély, mint amilyennek a filmben látszik.

„Az a medence valójában meglehetősen sekély volt, csak derékig ért a víz. Gyakran előfordult, hogy azt mondtam, ‘Elmehetek mosdóba?’ Felálltam, lesétáltam a medence széléig, ami nagyjából hat méterre volt, kimásztam, majd visszatértem és újra felmásztam az ajtóra. Leo pedig térdelt a medence alján. Nem is kellene ezt mondanom, Jim Cameron biztosan meg fog keresni, és azt fogja kérdezni: ‘Miért árulsz el mindent?’”

Bár nyilvánvaló volt, hogy a jelenetet nem az Atlanti-óceán közepén forgatták, a víz sekélysége mégis sokakat meglepett. Russell Carpenter díjnyertes operatőri munkája azonban tökéletesen hitette el a nézőkkel az ellenkezőjét, és ez is az egyik oka annak, hogy a Titanic még ma is olyan hatalmas sikernek számít, amely továbbra is lenyűgözi a közönséget.

 

Kate Winslet további titkokat árul el a Titanicról

 

Mintha nem lett volna elég, hogy felfedte a Titanic egyik legikonikusabb jelenetének titkait, Winslet még további részleteket is megosztott arról, hogy a víztartály miként befolyásolta a hangfelvételeket. Elmondása szerint a víz folyamatos zaja annyira hangos volt, hogy semmit nem lehetett felvenni a párbeszédekből, ezért a teljes utolsó 22 percet újra kellett szinkronizálni.

„Az volt a lenyűgöző ebben a tartályban, hogy végtelen volt, és a víz folyamatosan áramlott, így állandóan hallani lehetett a zaját. Emiatt az utolsó 22 percet teljesen újra kellett szinkronizálni. Ígérem, mindent újra felvettünk, mert a víz zaját nem lehetett elnyomni. Mostanra már igazán jó vagyok a szinkronizálásban.”

A jelenet kifogástalan megvalósítása ismét Cameron és csapata, köztük az operatőr és a hangtervezők elképesztő munkáját dicséri, akik Oscar-díjat is nyertek erőfeszítéseikért. Bár a Titanic számos titkát az évek során már felfedték, mindig izgalmas újabb részleteket hallani azoktól, akik közvetlenül részt vettek a film elkészítésében.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.