Deadlock: rögtön az élre ugrott a Valve játéka; a csalók pedig nyelhetik a békát! [VIDEO]

Gabe Newellék új játékáról a nyár folyamán végül lehullott a lepel, és augusztusban rögtön nagy eredményt könyvelhetett el „otthonában”…

 

A Circana (korábban NPD Group) elemzője, Mat Piscatella számolt be arról, hogy augusztusban a Deadlocknak volt a Steamen a legtöbb havi aktív felhasználója. Persze a hivatalos bejelentésre egészen addig várt a Valve, amíg már több mint 18 ezer játékosa és egy népszerű subredditje lett. Azóta már volt olyan pillanat is, hogy több mint 170 ezer egyidejű játékossal rendelkezett a Deadlock annak ellenére, hogy meghívásos rendszerben, és még alfa státuszban van!

A Deadlock egy 6v6 csapatalapú hero shooter, MOBA-elemekkel megtűzdelve (így egyfajta kombinációja az Overwatch 2-nek és a DotA 2-nek) négy sávval, és a legyőzött creepekkel kapjuk a lelkeket, amelyekkel a meccs során fejleszthetjük hősünket. Belőlük jelenleg 19 van, és mindegyiknek eltérő képességei vannak (van, aki gyógyító, van, aki bérgyilkos, van, aki pedig egy tank).

A játéknak viszont vannak csalói a zárt bétateszt óta, és erről a Valve is tud. A stúdió egyik fejlesztője, Yoshi ezzel a fórumposzttal magyarázta, hogy miképp büntetik meg az érthetetlen módon csaló játékosokat: „Ha egy felhasználóról kiderül, hogy csal a játék során, az ellenfelek választhatnak: vagy azonnal kitiltják a felhasználót és befejezik a mérkőzést, vagy a játék hátralévő részére békává változtatják a csalót, majd ezt követően kitiltják. A rendszer konzervatív észlelési szintre van állítva, mivel egy kiterjedtebb csalásgátló rendszeren dolgozunk. A felhasználók kitiltását a frissítés megjelenése után pár napon belül bekapcsoljuk. Ha egy meccs így ér véget, az eredmények nem számítanak a többi játékos számára.”

A lent beágyazott videóban megtekinthetjük, hogy valaki miképp változott békává a Deadlockban, és ezzel mindössze 500 HP-ja van, ami nem valami sok. Akárhogy is nézzük, az ötlet zseniális, és így tényleg szégyenpadra ül az, aki nem játszik szabályosan!

Forrás: Insider Gaming, Bluesky, PCGamer, Valve

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.