Nem kap PS5 remastert a Bloodborne – a PC-s játékosoknak viszont van egy jó hírünk!

A Bloodborne PS5-ös változatához nem sok reményt fűzünk, de legalább végre van egy PC-s port…

 

 

Nagyon úgy tűnik, hogy a korábbi pletykákkal ellentétben mégis felettébb valószínűtlen, hogy PlayStation 5-ön felbukkan a Bloodborne. Félreértés ne essék, ez egy hihetetlenül jó játék, ezt nem lehet tagadni. Ugyanakkor egyszerűen nem volt akkora PlayStation bestseller. Sokan szívesen látnánk egy átdolgozott változatot a közelgő Horizon Zero Dawn Remastered mellett. Ugyanakkor a legutóbbi State of Play-bejelentések után egyre valószínűbb, hogy erre egyhamar nem kerül sor.

Mint tudjuk, a Horizon Zero Dawn Remastered a PlayStation legújabb remaster projektje. A játék október 31-én jelenik meg. A rajongók egy része azonban szívesebben látott volna régebbi címeket felújítva. Például a Bloodborne-t. Elképzelem, hogy a PS5 Pro PSSR-funkciójának és egyéb újításainak hasznát látná a 2015-ös játék.

Aminek viszont mindannyian örülhetünk, az az a tény, hogy végre kapunk egy Bloodborne PC-s portot!

Még akkor is, ha azt teljes egészében a játék tehetséges rajongói készítették is. Ahogy arról a PC Guide beszámolt, a shadPS4 v0.3.0 megjelenése némileg áttörést hozott a PlayStation 4 játékok PC-s emulálásában.

Ez azt jelenti, hogy most már elérhetővé vált a PS4-címek egy része, bár a Twitter felhasználó Pirat_Nation figyelmeztet, hogy ez csak „bizonyos mértékig” lehetséges, miután játszott néhány emulált címmel.

A shadPS4 v0.3.0-val az emulált PS4-játékok mostantól élvezhetik a cheat-támogatást, a DLC-támogatást, a trófeatámogatást, a további kontrollertámogatást (beleértve a DualSense-t is), valamint a további lefordított nyelvek támogatását. Nem a Bloodborne az egyetlen játék, ami játszható. A Red Dead Redemption és a Persona 4 volt a másik két kiemelt cím.

A shadPS4 emulátor még fejlesztés alatt áll, így még hosszú út áll előttünk, mire a Bloodborne úgy fut PC-n, ahogy azt mindig is megálmodtuk. Ezzel együtt ez egy hatalmas előrelépés. Nagyszerű, hogy ha úgy érezik, hogy készen állnak a kihívásra, akkor a PC-sek valamennyire most már beléphetnek Yharnam hihetetlen városába.

Magától értetődik, hogy a további fejleményekről azonnal tájékoztatunk majd titeket!

Forrás: PC Guide, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."