Az Epic Games beperelte a Samsungot… és a Google-t (ismét)!

TECH HÍREK – A Tim Sweeney vezette cégnek nem tetszik a dél-koreai vállalat technológiája, ami 2023-ban bukkant fel az okostelefonjain és más eszközein.

 

A Samsung és a Google most az Auto Blocker funkció miatt mehet a bíróságra, ugyanis az Epic Games emiatt nyújtotta be a keresetet, ugyanis ez egy olyan funkció, amivel meg lehet automatikusan állítani a külsős féltől származó applikációkat. 2023-ban vezette be a Samsung, hogy így akadályozza meg, hogy a nem Google Play Store-ról vagy a Samsung Galaxy Store-ról származó appok feltelepíthetőek legyenek. Eleinte ez opcionális volt, de júliusban jött a bejelentés: ez hamarosan az alap beállítás lesz a készülékeken!

Az Epic Games Store kb. egy hónapja indult el mobilon, és most az Epic Kaliforniában benyújtotta a keresetet a Samsung és a Google ellen. Sweeneyék szerint versenyellenes és unfair az Auto Blocker. Az Epic nem csak esküdtszéki tárgyalást szeretne az ügyben, hanem pénzbeli és tiltó ítéletet is kér. Azt sugallja, hogy a funkció arra készteti a felhasználókat, hogy egy 21 lépésből álló nehézkes folyamaton menjenek keresztül, hogy bármilyen harmadik féltől származó alkalmazást töltsenek le (mint például az Epic saját áruházából), amely több figyelmeztetést és különböző felszólításokat tartalmaz. Az Epic Games továbbá azt állítja, hogy a külső alkalmazások meglévő letöltési lépései már eleve bonyolultak. Ez a kiterjesztés csak még jobban korlátozná a versenyt, és monopóliumot teremtene a Google és a Samsung saját appboltjának.

Az Auto Blocker az Epic Games Store-t ismeretlen forrásból származó szoftverként helyezi el, ami a vállalat állítása szerint ironikus, mivel a Fortnite korábban a Galaxy Store része volt. A vállalat az ügye ismertetésekor azt állítja, hogy a Samsung másképp kezeli a két áruházat, és tisztességtelen besorolási eljárást alkalmaz, ami megnehezíti a versenyt a mobilalkalmazások piacán. A panasz benyújtásakor a vállalat ezt írta: „Alkalmazásfejlesztőként az Epicnek kárt okoznak a Samsung valótlan állításai, miszerint alkalmazásai ismeretlenek és nem biztonságosak. Ezek a valótlan állítások nemcsak az Epic hírnevét sértik, hanem ahhoz vezetnek, hogy a felhasználók azonosítható esetekben lemondanak az Epic-alkalmazások telepítéséről, ami az e felhasználók által végrehajtott vásárlásokból származó elmaradt nyereséget eredményezi.”

Az Epic decemberben már nyert egy pert a Google ellen, és azt állította, hogy a Google Play (mint minden tranzakcióhoz kötelező fizetési rendszer) versenyellenes. Az esküdtszék egyhangúlag az Epic Games Store keresetének adott igazat, és most a vállalat azzal érvel, hogy a Samsung és a Google együttműködése az Auto Block funkcióval kapcsolatban aláássa még az előző ügy ítéletét is.

A Samsung eddig nem nyilatkozott. Az Epic és a Google pedig már nem először megy a bíróságra…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.