Donald Trump újabb horrorfilmes „utalással” ütötte ki a biztosítékot: vajon tényleg megcsinálná?!

MOZI HÍREK – Donald Trump elképesztő nagygyűlése után A bűn éjszakája (The Purge) rendkívül felkapott lett…

 

 

Donald Trump számos okból került már a címlapokra az elnökválasztási kampánya során. Ám az egyik legfélelmetesebb kijelentését legutóbbi, vasárnapi nagygyűlésén tette. Azt javasolta, hogy az országban a bűnözésnek véget lehetne vetni „egy igazán erőszakos nappal”. Természetesen a közösségi média azt tette, amihez a legjobban ért, és rövid időn belül A bűn éjszakája (The Purge) kezdett trendi lenni az X/Twitteren.

A pennsylvaniai nagygyűlésen Trump belekezdett egyik gyakori, ellentmondásos beszédébe. Ebben az Egyesült Államok mai állapotáról beszélt, és arról, hogy ez hogyan függ össze a migránsokkal és a jelenlegi kormányzattal. A megjelenés egy pontján Trump egy bizonyos kijelentését sokan úgy értelmezték, hogy a volt – és könnyen lehet, hogy leendő – elnök azt javasolta, hogy A bűn éjszakájának valóságos eseménnyé kellene válnia!

„A bűnözés olyan szinten van, amilyet még soha nem láttunk, elszabadult. Egyre nő. Hagynunk kell, hogy a rendőrség végezze a munkáját, és ha kell, akkor is rendkívül durván”.

„A liberális baloldal el akarja pusztítani [a rendőrséget], és el akarják pusztítani az országunkat. Tudják, ha volt egy napjuk, egy igazán durva, csúnya napjuk a drogosokkal, példának okáért.”

Nem ez volt az egyetlen alkalom, amikor Trump a megjelenés során „egy igazán durva napról” szóló elképzeléséről beszélt.

Nem sokkal később, miután megkérdezte rajongó közönségét, hogy szerintük mi történne, ha egy ilyen nap bekövetkezne, ismét hangosan elmélkedett arról, hogy „azonnal” véget kellene vetni minden bűnözésnek „egy durva órával, és úgy értem, egy igazán durva órával”, sőt, azt is felvetette, hogy Mike Kelly republikánus képviselő felügyelhetné ezt.

 

A bűn éjszakája Donald Trump megjegyzéseire reagálva megint felkapottá vált

 

A The Purge 2013-ban indította el a Blumhouse horrorfranchise-ját, amely egy félelmetes disztópikus jövőt ábrázol, ahol minden évben egy éjszakán át minden bűncselekmény legális, beleértve a gyilkosságot is. A filmben a „tisztogatás” lényege, hogy csökkentse az ország általános bűnözési rátáját. Egyben a lakosság ellenőrzésére is szolgál, a társadalom alsóbb rétegei pedig célpontokká válnak az egyetlen horrorisztikus éjszakára. A The Purge franchise eddig négy folytatást és egy tévésorozatot hozott, a legutóbbi, The Forever Purge pedig a bevándorlás témáját járja körül.

Mivel Trump potenciális megoldásának leírása a bűnözés csökkentésére szinte teljesen megegyezik ezzel a szinopszissal, nem nehéz megérteni, hogy sokan a közösségi médiában adtak hangot hitetlenkedésüknek.

Trump nem először használ kétes filmes utalást kampánya során. Hiszen korábban már tett hasonló „purge” stílusú javaslatokat, és Hannibal Lectert is „csodálatos embernek” nevezte. Hogy mindez segít-e a korábbi elnöknek visszaszerezni a helyét a Fehér Házban a novemberi választásokon, az kérdéses. A többség reméli, hogy nem így lesz. Ám ebben az egyre furcsább és változékonyabb világban nagyon nehéz bármit is kizárni.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."