PlayStation 5 Pro: No Man’s Sky fejlesztői dicsérik, de technológiailag valami hiányzik belőle! [VIDEO]

A No Man’s Sky fejlesztőinek egyike kifejezetten pozitív véleménnyel rendelkezik a konzolról, amiből egy olyan funkció hiányzik, amit a legújabb Nvidia és AMD videókártyákon tapasztalhatunk PC-n.

 

Martin Griffiths, a No Man’s Sky engineprogramozója a Twitteren fejezte ki, hogy mennyire is izgatott a félgenerációs konzolfrissítés iránt: „Ez a gyönyörű screenshot jól összefoglalja, hogyan érzem magam ma este. Sokan észrevehettétek, hogy a No Man’s Sky már PlayStation 5 Pro-támogatott címként van megjelölve a PlayStation Store-ban – én, mint motorprogramozó, aki a PS1 óta minden PS-iterációt végigjárt, csak annyit szeretnék mondani, hogy ez a konzol abszolút szuper.

Szeretném hozzátenni, hogy a héten gyakorlatilag sorban álltam, hogy megrendeljem az otthoni PlayStation 5 Pro-t. Van valami igazán különleges abban az útban, ami a prototípus hardveren való munkától a valósággá válásig vezet azzal a hatalmas szellemi és emberi erőfeszítéssel, amit több ezer embernek kell tennie ahhoz, hogy egy ilyen konzolt több mint 50 nyitócímmel adjanak ki.

Soha nem veszítettem el azt a gyermeki izgalmat, amit akkor érzek, amikor egy új fejlesztőkészleten kódolok, vagy ugyanezt az izgalmat, amikor megérkezik otthonra a bolti konzol és először indítod be a játékot, amin dolgoztál. Az a ragyogó nyugodt kép, amit belinkeltem, tökéletesen összefoglalja a bevezetési mérföldkövet mindenki számára a Hello Gamesnél, aki keményen dolgozott azért, hogy elérjük ezt a pontot. Újra nyugodtan fellélegezhetünk és büszkék lehetünk arra, hogy a mi kis csapatunk is részese ennek,” írta Griffiths.

Griffiths több játékon is dolgozott már (Populous: The Beginning, Dungeon Keeper 2, Quake III Arena, Need for Speed: Shift, Syndicate, Project Cars) a Hello Gameshez való csatlakozás előtt. A No Man’s Sky egyike lesz az 56 játéknak, ami támogatni fogja a konzol megjelenésekor a PlayStation 5 Pro képességeit, de a stúdió még nem közölte, hogy miképp teszi azt. Az alap PS5-ön és az Xbox Series X-en már most is 4K/60 FPS-sel fut. 4K/120 FPS? Jobb grafikus beállítások? Sugárkövetés? (Ez PC-n sincs jelen.)

A PlayStation 5 Pro nem rendelkezik MI-meghajtotta képkocka-generálási technológiával. Erről beszélgettek a Digital Foundry szerkesztői a lent beágyazott videóban. Szerintük ez a rossz időzítés eredménye: akkor kezdett a Sony a chipen dolgozni, mielőtt az Nvidia DLSS 3-a létezett volna. A gépi tanulásos hardver önmagában nem sokat jelent: az Nvidia képkocka-generáló technológiájának ez csak az egyik eleme. A teljesítmény nem volt a Sony-nak annyira fontos mint a képminőség, ezért felskáláznak, hogy szebb képet kapjunk. Ha pedig mégis kellene ilyen technológia, az AMD FSR 3-a valószínűleg remekül működni fog a PlayStation Spectral Super Resolutionnel.

A PlayStation 5 Pro november 7-én jelenik meg 800 euróért/320 ezer forintért.

Forrás: WCCFTech,

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.