Dragon Age: The Veilguard: a Dűne és a Gladiátor legendás zeneszerzője is részt vesz a munkában! [VIDEO]

A világhírű zeneszerző Lorne Balfe mellett fog dolgozni a Dragon Age: The Veilguard-on, hogy Thedas világát zenével töltsék meg…

 

 

Az RPG-k nem csak fantáziavilágokkal vagy emlékezetes karakterekkel nyűgöznek le, hanem a zenéjükkel is nyomot hagynak a játékosok szívében. A BioWare tisztában van a zene erejével a videójátékokban, ezért a Dragon Age: The Veilguard-ot két olyan szakemberre bízta, akiknek nagy tapasztalata van az epikus világok megalkotásában: Hans Zimmerre és Lorne Balfe-ra.

Előbbi, ahogy a cikk címében említettük, sok minden más mellett a Gladiátor és az új Dűne-filmek soundtrackjéért felel. Munkássága azonban olyan filmekre is kiterjedt, mint a Dunkirk, a Csillagok között (Interstellar) és az Eredet (Inception). Pályafutása során két Oscar-díjat is kiérdemelt Az oroszlánkirály (1994) és a Dűne (2021) filmzenéjéért. Balfe szintén ismert – valamint elismert – név a maga területén: több mint 170 filmhez komponált zenét, illetve olyan videójátékokhoz, mint a Call of Duty: Modern Warfare 2 és az Assassin’s Creed 3.

„Az epikus történetekhez epikus zenék kellenek, és a BioWare-nek a The Veilguardban szőtt narratív szövevénye nagy inspirációt jelent, akár a briliáns hősiesség pillanatairól, akár a játék sötétebb érzelmi momentumairól van szó” – mondja Zimmer a játékról. „Büszke vagyok arra, hogy Lorne-nal és az egész tervezőcsapattal együtt járhattam végig a legújabb Dragon Age-kaland zenei hátterének megalkotását.”

Balfe hozzátette: „A Dragon Age világa olyan magával ragadó élményt nyújt, mint semmi más, és a Dragon Age: The Veilguard is ezt bizonyítja. A Hans Zimmerrel közösen megkomponált zene lehetővé tette számunkra, hogy epikus fenséget varázsoljunk Thedas birodalmába azzal, hogy a karaktereket és a történeteiket a következő szintre emeljük. Alig várom, hogy az emberek játszhassanak ezzel a címmel.”

A BioWare mindezt a Dragon Age: The Veilguard főcímdalának mintájával kísérte.

Ha szeretnéd meghallgatni, hogy milyen lesz ez az új Thedas-i kaland, jegyezd meg, hogy a dal már elérhető a Spotify-on. Valamint a YouTube-on is, lásd a cikk végén!

 

Az EA szerint „hatalmas a kereslet” a Dragon Age: The Veilguard iránt

 

Az EA és a Bioware az október 31-i megjelenés előtt még lerántja a leplet a Dragon Age: The Veilguard számos részletéről. Úgy tűnik, az előrendelések tekintetében eddig nagyon jól mennek a dolgok. Az Electronic Arts főnökei egy nemrég tartott befektetői konferencián azt mondták, hogy „hatalmas a kereslet” az RPG iránt. Minden a várakozásoknak megfelelően történik tehát a játék mögött állók számára…

Forrás: Polygon

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."