Bloodstained: Ritual of the Night 2: szomorú okból távozhat a vezető tervező?!

A Bloodstained: Ritual of the Night rendezője és vezető tervezője, Shutaro Iida otthagyja a folytatás fejlesztését, mert rákot diagnosztizáltak nála…

 

 

Shutaro Iida számos olyan projektben vett részt, amelyek nyomot hagytak a videójáték-iparban. Tulajdonképpen egy olyan szakemberről beszélünk, aki már nem egy Castlevania-játékban is jelen volt. Ennek köszönhetően tervezte meg a 2019-ben megjelent Bloodstained: Ritual of the Night-ot, amely a legendás Castlevania: Symphony of the Night szellemi utódjaként jelent meg. Sajnos Iida visszavonul a folytatás fejlesztésétől, mivel rákot diagnosztizáltak nála.

Ezt maga a tervező jelentette be az X-en közzétett bejegyzésében (a VGC-n keresztül). „Én, Shutaro, más néven Curry Boy és Curry Sage, [bejelentem, hogy] rákot diagnosztizáltak nálam, és most megkezdődött a betegséggel való harcom” – írja a posztban. „Már elkezdtem beszélni a Bloodstained folytatásáról, és több ötletem is van a játékhoz. Mostantól kezdve ezt a munkát átadom másoknak. Köszönöm a támogatásotokat.”

Koji Igarashi, a Bloodstained és a Castlevania producere is újraposztolta Iida posztját, személyes üzenettel kiegészítve: „Eddig a DS [Castlevania] sagát és a Bloodstained-et főleg Shutaro rendező készítette” – áll a posztjában. „Tényleg mondhatjuk, hogy ezek az ő munkái. Nagy csapás, hogy kiszáll a projektből, de mindent megteszünk, hogy kárpótoljuk. Reméljük, hamarosan felépül, és újra együtt dolgozhatunk”.

 

Bloodstained: Ritual of the Night: egy nagyszerű spirituális folytatás

 

A Bloodstained: Ritual of the Night nemcsak azért keltette fel a Castlevania-sorozat számos rajongójának figyelmét, mert folytatta az ikonikus Symphony of the Night örökségét. Hanem azért is, mert a játékosokat egy 2D-s kalandozásra invitálta a kilencvenes évek nagy klasszikusainak stílusában. A kaland, amelynek főszereplői a fiatal Miriam és a démonvadász Zangetsu, egy hatalmas forgatókönyv felfedezését kínálja, amely tele van sötét átjárókkal, halálos csapdákkal és titkos területekkel. Habár 2019-ben jelent meg, máig a műfaj modern klasszikusának számít.

Forrás: X (1, 2), VGC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu