Megérkeztek az első Silent Hill 2 Remake és a Metaphor: ReFantazio kritikák! Íme a korai benyomások

A japán Famitsu magazin mind a Silent Hill 2 Remake-ről, mind a Metaphor: ReFantazio-ról megjelentetett kritikákat.

 

 

Megjelentek az első Silent Hill 2 Remake, illetve Metaphor: ReFantazio kritikák a japán Famitsu magazin e heti számában! Ezeket később Ryokutya2098 online is közzétett. A Famitsu pontozási rendszere szerint négy munkatársuk játszik a játékkal, és ad egy pontszámot, amelyből az egyes játékok összesítve 40-es összpontszámot kapnak.

A Metaphor: ReFantazio 9/9/10/9 pontot kapott a négy kritikustól, így a játék összpontszáma 37/40 lett.

A Famitsu szerint a játék befejezése 80 órát vesz igénybe, vagyis a melléktevékenységekkel együtt több mint 100 órát. A lefordított kritika kivonatai szerint „maga a játékmenet szinte ugyanolyan, mint a Persona-sorozaté”, és „a prezentáció vagánysága más szinten van”.

A Silent Hill 2 35/40-es összpontszámot kapott, az egyes pontszámok pedig 8/9/9/9-re bomlanak.

A játék végigjátszása a magazin szerint 16-18 órát vesz igénybe. Az említett kritika lefordított részlete azt állítja: „A gyönyörű látvány és hangzás által keltett realizmus és hátborzongató érzés hihetetlen”.

 

A Silent Hill 2 Remake október 8-án jelenik meg PS5-re és PC-re

 

A Silent Hill 2 Remake korai kritikái szerint a játék a Capcom legutóbbi Resident Evil játékainak remake-jeire emlékeztet. A fejlesztők célja egyértelműen az, hogy újra „divatba hozzák” a sorozatot. Azt is állítják, a Resident Evil remake-összehasonlítások valószínűleg elkerülhetetlenek lesznek. Ugyanakkor ez így van rendjén, hiszen már a „hőskorban” is egymás riválisai voltak az RE- és az SH-játékok, vélik a kritikusok.

Ami a Metaphor: ReFantazio-t illeti, a tervek szerint október 11-én jelenik meg. Ahogyan a kritikusok fogalmaztak, ez nem egy Persona-klón, de a csapat mindent, amit egy Persona-címből elvárnánk tőlük, átültette a Metaphor új világába. „Ha az Atlus jövője az, hogy néhány évente váltogat egy Metaphor és egy Persona között, mi benne vagyunk” – mondták.

Forrás: Ryokutya2098, Push Square

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu