A The Sims kihívója: miért hagyta maga mögött a MMORPG-k világát inZOI rendezője?

A The Sims „nagy riválisa”, az inZOI, azért létezik, mert rendezője 24 éven át csak MMORPG játékokat készített. „Elegem lett” – mondta.

 

Hyungjun Kim, az inZOI rendezője, elkezdett a projekten gondolkodni, miután fia feltett neki egy kérdést: „Miért nem volt soha igazi vetélytársa a The Sims-nek?”

A Krafton azt tervezi, hogy élet-szimulátor játékával, az inZOI-val betör a piacra, amelyet gyakran a The Sims nagy riválisaként emlegetnek. A cél: versenyre kelni az EA és a Maxis hatalmas sikereivel, és egy olyan játékot létrehozni, amely a realizmusra épít. De honnan jött az ötlet, hogy egy olyan játékon dolgozzanak, amely karakterek létrehozására és életük irányítására fókuszál? Hyungjun Kim szerint az inZOI azért létezik, mert túl sok időt töltött MMORPG játékok fejlesztésével.

Kim elmagyarázta ezt az érdekes történetet egy Stephen Totilóval készített interjúban a Game File-on (GamesRadar+ által idézve). „24 éve fejlesztek videojátékokat, és nagyon sokáig dolgoztam MMORPG-ken.” Kim végül belefáradt abba, hogy ilyen típusú játékokon, mint például az Aion vagy az Elyion, dolgozzon: „Elegem lett” – mondta az interjúban.

Azonban, annak ellenére, hogy elfáradt az MMORPG projektekben, Kim fia kérdése adta az ötletet az inZOI létrehozására: Miért nem volt az elmúlt 20 évben sikeres kihívója a The Sims-nek? Kim úgy döntött, hogy elmozdul az MMORPG világától, és valami teljesen újba kezd, amely vetélkedhet a Maxis és az EA élet-szimulátorával.

 

Az inZOI karakterkészítője lenyűgözte a közönséget

 

Augusztusban a Krafton egy demóval mutatta be az inZOI karakterkészítőjét. Bár a teszt nem tartalmazta a ‘zoik’ életének irányítási lehetőségét, a közösség rengeteg időt fektetett a játékba. Az egyedi testreszabási lehetőségek miatt a kreatív lehetőségek gyakorlatilag végtelenek. Valójában a játékosok olyan hírességeket alkottak meg a szimulátorban, mint Taylor Swift vagy Michael Jackson.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.