Egy barátunkkal közösen is játszhatjuk majd az Assassin’s Creed Shadows-t?

Egy új pletyka szerint kooperatív játékmóddal is bővülni fog az Assassin’s Creed franchise következő része, amelyet a Ubisoft nemrég halaszottt el februárra…

 

Tom Henderson, az Insider Gaming szerkesztője számolt be arról, hogy szerinte a játék megjelenése után (tehát a halasztás ellenére is csak a rajt után valamikor!) egy co-op játékmóddal fog bővülni a feudális Japánban játszódó Assassin’s Creed epizód. A mód kódneve League, és már a halasztás előtt is fejlesztés alatt állt. (Csak mi nem értjük, hogy miért jön csak később annak ellenére, hogy a játéknak van pár plusz hónapja? Így elvileg bőven lehetne idejük a játékmód megjelenésre való befejezésére…)

Henderson szerint nem ez lesz az egyetlen online, kooperatív többjátékos élmény a franchise-ban, bár a League-ről több részletet nem közölt. Készül például az Assassin’s Creed Invictus, ami direkt egy többjátékos játékélményre kihegyezett cím, ami szintén 2025-ben fog megjelenni. Egy másik szivárogtató, xJ0nathan szerint több játékmóddal (team deathmatch, free-for-all, illetve valami sebességalapú) rendelkezik ez a játék, és több körre lesz felosztva, és körönként a képességeket kiválaszthatjuk. Árkád stílusú lesz (pl. a Super Smash Bros.-ban látott buborékpajzs), és távolról mutat majd bennünket a kamera. A korábbi Assassin’s Creed helyszíneire épülnek a pályák, és jelenleg csak két karakter ismert belőle (Ezio, Cesare Borgia).

Az Assassin’s Creed Shadows esetében hivatalos már, hogy az eddig tervezett november 15-ei megjelenés helyett február 18-án fog megérkezni PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, illetve Amazon Lunára. Azért halasztották el, hogy jobb állapotban legyen, és ne ismételje meg a Star Wars Outlaws esetét (ez a játék megkapta második nagyobb frissítését, erről a mai napon beszámoltunk már).

Henderson szerint több kulturális és történelmi aggályt el kíván oszlatni a Ubisoft az új Assassin’s Creeddel, de Yasuke, az eddigi legtöbb kritikát kapó karakter a játékból nem lesz eltávolítva. Építészeti dolgokat is javítani kíván a francia kiadó…

Forrás: WCCFTech, Insider Gaming

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)