Hogyan került Darth Vader sisakja Kylo Ren birtokába? Íme a magyarázat!

MOZI HÍREK – A Marvel Comics végre elárulta, ki vitte el Darth Vader sisakját a temetési máglyáról A Jedi visszatér eseményei után…

 

 

A Star Wars-saga egy olyan univerzum, amely tele van apró rejtélyekkel és részletekkel, amelyek rajongók millióinak fantáziáját ragadták meg az évek során. A George Lucas által teremtett galaxist egy titokzatos mitológia szövi át, amelynek minden egyes új részletére kíváncsiak a rajongók. Ezúttal a Marvel Comics segít választ adni egy lassan egy évtizedes kérdésre: hogyan kapja meg Kylo Ren Darth Vader sisakját?

 

Kylo Ren megszállottsága Darth Vader örökségével kapcsolatban

 

A Star Wars: Az ébredő Erő bemutatásától kezdve az Adam Driver-alakította Kylo Rent olyan karakterként láthatjuk, aki megszállottan ragaszkodik a családi örökségéhez. Ez a megszállottság vizuálisan nagyapja, Darth Vader, a saga ikonikus gonosztevőjének megolvadt sisakjában nyilvánul meg. A sisak ábrázolása nemcsak esztétikai elem, hanem Kylo belső küzdelmét is szimbolizálja, ahogyan az Erő fénye és sötétsége között vívódik. Vágya, hogy Vader nyomdokaiba lépjen, a nagyapja által elkövetett szörnyűségek ellenére, az egyik fő mozgatórugó az új trilógia során.

Darth Vader sisakja, amely egykor a hatalom és a félelem jelképe volt, most a tisztelet tárgyává válik Kylo számára. Azonban annak részletei, hogy ez a „szent” tárgy hogyan került Vader halotti máglyájáról, amelyet A Jedi visszatér végén láthattunk, Ren kezébe, közel egy évtizede a levegőben lógnak.

 

Egy rejtély, amely lassan megoldódni látszik

 

Eddig rejtély övezte Kylo Ren és Vader sisakja közötti kapcsolatot. Nemrég azonban a Star Wars: Battle of Jakku – Insurgency Rising című képregény elkezdett válaszokat adni. A ComicBook exkluzív cikke szerint a képregényből kiderül egy kulcsjelenet, amelyben Leia Organa, Kylo (Ben Solo) édesanyja visszaszerzi apja eltorzult sisakját. Ez a tett arra utal, hogy a sisak nem csupán egy egyszerű trófea, hanem családi örökségnek számít. Ez a megállapítás arra utal, hogy a sisak története mélyebb, mint azt kezdetben gondoltuk. Különösen, ha figyelembe vesszük Leia bonyolult kapcsolatát az apjával, ahogyan azt Claudia Grey Vérvonal (Bloodline) című regénye részletezi. (Tegyük hozzá, a régi kibővített univerzumban – ami ma a „Legends” címkét viseli – Leia sokkal nehezebben tudott megbocsátani édesapjának, mint Luke. Alig elképzelhető, hogy Leia bármilyen „relikviát” is magához vegyen apja halotti máglyájáról – pláne a sisakját, ami az elnyomás és a rettenet szimbóluma volt a galaxis számára…)

 

 

Darth Vader / Dark Vador

 

 

A Star Wars: Battle of Jakku – Insurgency Rising 1 első számát, amely idén október 2-án jelent meg az Egyesült Államokban, Alex Segura írta, a rajzokat pedig Leonard Kirk és Stefano Raffaele rajzolók készítették. A borítót Phil Noto munkája. A történet középpontjában A Jedi visszatér eseményeit követően az Új Köztársaságot fenyegető váratlan veszély áll.

 

Baljós családi örökség

 

A képregény ezen apró részlete azt sugallja, hogy a tárgy nem csupán a múlt maradványa, hanem a Skywalker család egészének küzdelmét jelképezi, beleértve Anakin Skywalker bukásának és megváltásának történetét is.

Érdekes, hogy a rajongók ismét a filmeken és sorozatokon kívül elmesélt történetekben találják meg ezeket az apró részleteket, amelyek olyan gazdaggá teszik a Star Wars mitológiáját. Akár rajongó vagy, akár nem, ha érdekel, a Disney+-on az összes Star Wars-filmet és sorozatot elérheted.

Forrás: ComicBook

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."