iPhone 16: jogos indokkal gyengék a kezdeti eladások?

TECH HÍREK – Az Apple ezúttal talán elsiette az idei iPhone 16 termékcsalád megjelenését, ugyanis a fő funkció hiányzik mgé a készülékekből.

 

Állítólag az iPhone 16 Pro és Pro Max modellek előrendelései 12,7%-kal csökkentek a tavalyi, 15-ös mobilok által elért eredményekhez képest. Csak egy modell tudott erősebb adatot felmutatni a 2023-as adattal szemben, de itt kimagaslóan nagy eltérés van: az iPhone 16 Plus 48%-os erősödésnek örülhet a tavalyi mobilhoz képest! Több indok van amögött, hogy miért nincs nagy kezdeti érdeklődés.

Az egyik az, hogy a dizájn nem változott a tavalyi termékcsaládhoz képest, és bár az Apple reagált a felhasználói visszajelzésekre, a belső hardver fejlődése sokaknak nem volt elég indok az újításra. Az elemzők viszont úgy gondolják, hogy a mesterséges intelligenciához kötődő funkciók (Apple Intelligence) kezdeti hiánya nagyobb szerepet játszott abban, hogy miért nem vásárolt a közönség többet az iPhone 16 négy modelljének valamelyikéből.

A JP Morgan elemzőinek véleményéről az AppleInsider számolt be. Sokkal visszafogottabb momentumról számoltak be, főleg az iPhone 16 Pro/Pro Max esetében. A cupertinói vállalat 16 millió készüléket tett félre az első készlet számára, de a pozitív fogadtatás hiánya az elemzők szerint az MI-funkciók hiánya miatt lehet. Bár az iPhone 16 termékoldalán mindenhol feltüntetik az Apple Intelligence-et, ez a funkció csak később fog megjelenni, így a tartalomalkotó MI még hiányzik.

A JP Morgan elemzői hozzátették, hogy az Apple Intelligence nincs is az első öt indokban, hogy miért nem újítanak a vásárlók mobilt (csak a hatodik helyen láthatjuk). Eleinte csak angol nyelven fog futni a funkció, így akinek nem ez az első nyelve, sokat nem fog tudni kezdeni az új funkciókkal. Idővel több támogatott nyelv lesz, ami aztán az eladásokat is javíthatja. A becslések szerint 2024 utolsó negyedévében 76 millió iPhone lesz leszállítva, és a következő egy év során ez összesen 148 millió lehet.

Szóval tényleg úgy tűnik, hogy kissé elsiették a megjelenést…

Forrás: WCCFTech, AppleInsider

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)