Luke Roberts ismét bűntudatos, tragikus férfit alakít – Miért hasonlít ennyire Silent Hill 2 Remake főszereplője és a Black Sails főgonosza? [SPOILER]

Luke Roberts, aki a Silent Hill 2 remake-ben James Sunderland szerepét alakítja, nem először játszik olyan karaktert, akit egy fontos veszteség kísért. A Black Sails utolsó évadában Woodes Rogers szerepében is hasonló érzelmi terhet hordozott, amely meghatározta karakterének fejlődését. Mindkét szerepben egy traumatikus esemény köré épülő belső harc áll a középpontban. Figyelem! Az alábbi cikk SPOILEREKET tartalmaz a Silent Hill 2 remake és a Black Sails kalózos sorozat történetére vonatkozóan.

 

Luke Roberts, aki a Silent Hill 2 remake-ben James Sunderland szerepét játssza, nem először formál meg olyan karaktert, akit felesége halála kísért. A Black Sails utolsó évadában alakított Woodes Rogers karakterével, aki végül kegyetlen főgonosszá válik, hasonló traumát él át, mint Sunderland a kultikus játékban, ahol a főhős saját kezűleg vetett véget felesége életének.

Luke Roberts neve a horrorjátékok és a televíziós sorozatok világában is egyaránt ismerősen cseng. Rövidesen a Silent Hill 2 remake-ben láthatjuk, ahol James Sunderland szerepében lép a színre, aki bűntudattal küszködik felesége halála miatt. Sunderland története sötét és tragikus; felesége, Mary, súlyos betegsége miatt James végül maga vetett véget a nő életének, amit később egy rémisztő város szörnyei és saját lelki démonai által üldözött lelkiismeret-furdalásként él meg.

Nem először alakít a színész ilyen bűntudattól vezérelt férjfigurát. Luke Roberts a Black Sails című sorozatban alakította Woodes Rogers-t, akinek felesége, Eleanor Guthrie, tragikus módon halt meg a spanyolok Nassau elleni támadása során. Eleanor megpróbálta megvédeni magát és másokat egy spanyol katona ellen, de súlyosan megsérült a harcban. A támadás részben Woodes Rogers hibája volt, mivel ő hozta Nassau-ra a spanyolokat, hogy segíteni próbáljon a város visszafoglalásában, ám a spanyolok árulása végül Eleanor halálához vezetett, amiért Rogers súlyos bűntudatot érzett.

Luke Roberts

Mindkét karakternek – Sunderlandnek és Rogersnek – a feleségük halála váltja ki a legmélyebb belső konfliktusukat, és mindkettőjük története arról szól, hogyan birkóznak meg ezzel a bűntudattal és veszteséggel. Roberts kiválóan hozza a megkínzott, belső harcokkal küzdő férfi karakterét, legyen szó egy történelmi sorozatról vagy egy pszichológiai horrorjátékról. A Silent Hill 2 remake és a Black Sails közös tematikája pedig megerősíti, hogy Roberts tökéletes választás volt Sunderland szerepére.

 

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.