Premierdátumot kapott a Rust, Alec Baldwin tragikus sorsú westernje!

MOZI HÍREK – A hányattatott sorsú Alec Baldwin-western, a Rust végre kiderült, mikor mutatkozik majd be…

 

 

Az Alec Baldwin nevével fémjelzett Rust című western most már világpremiert kapott – majdnem három évvel Halyna Hutchins operatőr tragikus halála után. Hutchins a film forgatása közben vesztette életét, miután Baldwin egy jelenet előkészítése közben elsütött egy kellékfegyvert. Az incidensben Joel Souza rendező is megsebesült. Most, az emberölés vádjait, bírósági tárgyalásokat, felmentő és elmarasztaló ítéleteket követően a Rust a lengyelországi Toruńban megrendezésre kerülő EnergaCamerimage nemzetközi filmművészeti filmfesztiválon debütál.

A film bemutatója mellett a rendezvényen egy panelbeszélgetés is lesz, amelyen részt vesz Joel Souza rendező, Bianca Cline operatőr, aki Hutchins halála után fejezte be a filmet, valamint Stephen Lighthill, Hutchins AFI filmiskolai mentora. A Camerimage közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy a filmet beválogatták a fesztiválra, amelyben kijelentették, hogy fontos „Hutchins művészi látásmódjának” fenntartása, és elárulták, hogy a panelbeszélgetésen szó lesz „a film körüli eseményekről”, „a nők szerepéről a filmművészetben” és a forgatási helyszínek biztonságáról.

„A Rust vetítése után a panelbeszélgetésen a filmkészítők megvitatják a filmet övező eseményeket, és betekintést nyújtanak a Halyna halála utáni produkció folytatásába.”

„Hutchins művészi víziójának fenntartása, bármennyire is óriási kihívást jelentett az egész stáb számára, igazán fontos volt a filmeseknek, remélve, hogy teljesíteni tudják a művével kapcsolatos kötelességüket.

A panel során megvitatják azt az egyedi vizuális stílust, amelyet Halyna a forgatáson alakított ki, és elmagyarázzák, hogy Bianca Cline-nak, aki átvette a munkáját, hogyan sikerült figyelemre méltó módon lemásolnia Halyna stílusát. Cline ügyességének köszönhetően az operatőri munka az egész filmben egységes marad.”

 

A Rust debütálása „különleges alkalom arra, hogy megemlékezzünk” Halyna Hutchinsról

 

A Joel Souza rendezésében, Alec Baldwin, Travis Fimmel, Brady Noon, Frances Fisher, Jensen Ackles és Devon Werkheiser főszereplésével készült Rust az 1880-as évek Wyomingjában játszódik, és egy 13 éves fiút követ, aki, miután szüleik halála után magára maradt öccsével, menekülni kényszerül rég nem látott nagyapjával (Baldwin), miután egy helyi farmer véletlen megölése miatt akasztásra ítélik.

Marek Zydowicz fesztiváligazgató egy nyilatkozatban elhalmozta Hutchinst dicsérettel, és a Rust bemutatóját „különleges alkalomnak nevezte, hogy megemlékezzünk róla”.

„Tudtuk, hogy rendezvényünk fontos volt számára, és hogy otthon érezte magát a világ minden tájáról érkező operatőrök között, akik több mint 30 éve gyűlnek össze a Camerimage-en. A fesztivál során egy perces néma csenddel tisztelegtünk Halyna emléke előtt, és egy operatőrökből álló panel megvitatta a biztonságot a forgatáson. Most ismét az operatőrökkel és a filmrajongókkal együtt lesz alkalmunk erre a különleges alkalomra, hogy emlékezzünk rá.”

Az EnergaCAMERIMAGE 2024 november 16. és november 23. között kerül megrendezésre.

Forrás: Camerimage

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."