Új stúdiót alapítottak a Red Dead Redemption és a Mario + Rabbids vezető fejlesztői!

Egy teljesen eredeti játék készül a stúdióban, amelyet a Krafton (a PlayerUnknown’s Battlegrounds, ma már PUBG Battlegrounds, továbbá a The Callisto Protocol kapcsán ismerhetjük őket; a Palworldből ők hozzák létre majd a mobilos verziót) és a 1Up Ventures finanszírozott.

 

A stúdió neve Day 4 Night, és alapítói között megtalálhatjuk Christian Cantamessát és Davide Solanit. Cantamessa a Red Dead Redemption vezető tervezője és írója volt, Soliani pedig a Mario + Rabbids franchise kreatív igazgatója volt. A stúdió célja az, hogy a történetmesélés és a játéktervezés határait feszegesse, és ezt már az első játékukkal el próbálják érni. A finanszírozás első körében a Krafton és a 1Up Ventures bukkant fel. Utóbbit Ed Fries, az Xbox társalkotója hozta létre.

Cantamessához és Solianihoz csatlakozik még Cristina Nava, Gian Marco Zanna, illetve Luca Breda. Ők korábban több nagyobb franchise-on is dolgoztak (Mario + Rabbids, Just Dance, Ghost Recon, Star Wars). Egy teljesen eredeti, új játékot fog létrehozni a Day 4 Night, de még túlzottan korai találgatni, hogy milyen műfajban, illetve mikor, mire fog majd megjelenni…

„Amikor pályafutásom kezdetén beleszerettem a videojátékokba, láttam, hogy ez az új médium soha nem látott történeteket tud elmesélni, és olyan világokat tud teremteni, amelyek képesek megváltoztatni az embereket. A Day 4 Night visszatér ehhez az innovatív szellemhez, ehhez az ártatlansághoz, ehhez a féktelen kreativitáshoz,” írta Cantamessa a sajtóközleményben. „Amit a Day 4 Nightban megalkotunk, az mindannak a tükörképe, amit játékosként valaha is meg akartam tapasztalni: a kaland, költészet, akció, csoda és a barátokkal való munka öröme. Ez egy altatódal a lelkemnek és egy szerenád az iparágunknak, a varázslatnak és az őrületnek, hogy világokat teremtsünk a semmiből. Egy történet a diadalokról, kihívásokról, álmokról, hogy megvilágítsa az utat, amelyen együtt járunk,” tette hozzá Soliani.

„A Day 4 Night koncepciója egy rendkívül magával ragadó és magával ragadó történetet mutatott be. A játék víziója eredeti és kreatív módon egyaránt kiemelkedik, így nagyszerűen illeszkedik az olyan típusú stúdiókhoz, amelyeket a Kraftonnál támogatni kívánunk. Jól illeszkedik a kreativitás felemelését támogató küldetésünkhöz,” mondta Maria Park, a Krafton alelnöke és a vállalati fejlesztés vezetője. „Amikor sok koncepciót látunk, mindig hihetetlenül szórakoztató, amikor egy teljesen új és eredeti ötletet hallunk. Ez volt a legkreatívabb dolog, amit már jó ideje láttunk,” mondta Ed Fries.

Sok sikert a fejlesztőknek.

Forrás: Gematsu, Day 4 Night Studios

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)