Az agyad vezérli a jövőt: Apple Vision Pro és agyimplantátum hozta el a sci-fi valóságát!

TECH HÍREK – Az Apple Vision Pro történelmet írt egy agyimplantátum segítségével. Egy tetraplégiás beteg gondolatával irányít számítógépet a vegyes valóság szemüvegén keresztül.

 

Az év elején a technológiai szektor egyik legfontosabb eseménye az Apple Vision Pro megjelenése volt. A virtuális valóság rajongói ismét felfedezték, hogy mekkora potenciál rejlik ebben a területben. Az idő múlásával azonban az Apple szemüvegeinek hatása gyengült, és bár a cég számos frissítést dobott piacra, ez a termék még mindig nem nyerte el az átlagfelhasználók tetszését különböző okok miatt.

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy ne néznénk az év egyik legfontosabb termékére. A Vision Pro képességeinek köszönhetően képes számítógépként is működni, hiszen lehetőség van a digitális tartalmak integrálására a rendszerébe. Így a felhasználók a kezükkel, a hangjukkal vagy a szemükkel is kihasználhatják ennek az eszköznek az előnyeit, de vannak, akik még tovább mentek: gondolatukkal vezérlik a Vision Pro-t.

 

Egy újabb lépés Elon Musk kezdeményezéséhez

 

Ahogy a francia JeuxVideo portál nemrégiben megírta, egy paraplégiás személy képes gondolatával irányítani az Apple Vision Pro-t. Azonban ez nem csak az Apple technológiájának köszönhető, hanem szükség van a Synchron által kifejlesztett agyimplantátumra is. A chip segítségével képes rögzíteni az idegsejtek elektromos impulzusait, és kódokká alakítja át, amelyet a számítógép megért. Egy, a mellkas alatt lévő antenna segítségével a felhasználó gondolatával irányíthatja a Vision Pro-t.

Az agyimplantátum által továbbított adatokat előre telepített szoftver analizálja és értelmezi. Azonban ez még mindig egy tesztelés alatt álló változat, amely nincs elérhető a nagyközönség számára. Mielőtt piacra kerülne, meg kell oldania néhány etikai kérdést, hogy elkerülhetőek legyenek a technológia lehetséges visszaélései.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.