Epikus győzelemmel „Epic-telenedett” az Earth Defense Force 6!

Ezzel a Steamen játszó közönség „tisztábban” folytathatja a B-kategóriás filmek stílusát utánzó külső nézetes lövöldözős földönkívüli-irtást.

 

Amikor júliusban megjelent az Earth Defense Force 6, a kiadó, a D3Publisher közölte, hogy a cross-play és az online funkciók érdekében Epic Games-fiókra is szükség van. Ez azért volt idegesítő a játékosoknak, mert ezt a kiadó az utolsó pillanatban árulta el, és senki sem számított rá. Az Epic Online Services használata miatt volt mindez, és a játékosok visszajelzése sem maradt el: a megjelenés után többnyire negatív kategóriába zuhant a Steamen az új Earth Defense Force.

A D3Publisher viszont most ezt írta a Valve digitális boltjának felületén: „Ezt az alkalmazást úgy módosítottuk, hogy online küldetéseket játszhatsz anélkül, hogy bejelentkeznél az Epic Games fiókodba. Az Epic Games-fiókodba való bejelentkezés már nem szükséges. Ha szeretnéd leválasztani Steam-fiókodat az Epic Games-fiókodról, kérjük, látogass el az Epic Games weboldalára egy webböngészőben.” A PCGamernek pedig még azt írta a kiadó, hogy ha nem linkeljük az Epic-fiókunkat, vagy leválasztjuk, valamennyi funkciót elveszítünk: „Az Earth Defense Force 6 támogatja az Epic Games Store játékosokkal való online cross-play-t. A legutóbbi frissítéstől kezdve, ha nem kapcsolod össze az Epic Games fiókodat, akkor is tudsz majd játszani a játékkal online és offline egyaránt. Ahhoz azonban, hogy az online játék során az Epic Games Store játékosok számára a meghívó és barátnak jelölő funkciókat használhasd, létre kell hoznod egy Epic Games fiókot, és azt össze kell kapcsolnod a Steam fiókoddal.”

Ez a történet kísértetitesen hasonlít arra, amikor az év elején a Helldivers 2 körül láthattunk felettébb negatív visszajelzéseket, ugyanis akkor azzal bosszantotta a Sony a játékosokat, hogy hirtelen mégis kötelezővé tette a PlayStation Network-fiókot. (Ez például a Horizon Zero Dawn Remastered esetében is így lesz; a játékról a mai hírekben már szó volt.)

Legalább az Earth Defense Force 6 végre kijavította azt, ami sokakat zavart.

Forrás: PCGamer, Steam

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)