Metal Gear Solid Delta: érdekes trükköt vet be a Konami a nehézségi szinttel! [VIDEO]

A Metal Gear Solid 3: Snake Eater remake-jében a nehézségi szint egy adott funkciótól függően eltérő lehet.

 

Korekado Yuji, a Metal Gear Solid Delta kreatív producere a Famitsunak, egy japán publikációnak adott interjút. Ezt aztán a VGC lefordította. Ebben azt olvashatjuk, hogy a perspektívától függően más nehézségi szintet kapunk! Lesz egy új külső nézetes kameraállás, amihez hasonlót a Metal Gear Solid V: The Phantom Painben láthattunk, de akinek a klasszikus nézet tetszik a rögzített perspektívával, az is választható marad.

„Eredetileg azt terveztük, hogy a játékmenet során bármikor át lehet váltani a két nézőpont között, de végül nem így döntöttünk. A nehézségi szint drasztikusan változik a nézőpont függvényében. Az új stílus szélesebb, lineárisabb látómezővel rendelkezik, és mozgás közben is lőhetsz a fegyvereddel, így a nehézségi szint alacsonyabb volt mint amire számítottunk. Ha azonban az új stílushoz igazítanánk, a régi stílus (Legacy Style) túl nehéz lenne, ezért úgy döntöttünk, hogy kettéválasztjuk a játékstílust. A Legacy közel áll az eredeti verzió nehézségi szintjéhez, az újat pedig saját magunk, a semmiből indulva állítjuk be,” mondta Korekado.

A Metal Gear Solid Delta nem csak ebben fog újítani, ugyanis a technológia sem a régi lesz. Bár használhatta volna a FOX Engine-t a Konami, végül a japán kiadó is beadta a derekát (ahogy például a CD Projekt RED is), ugyanis ők is az Epic Games málhásszamarát, az Unreal Engine 5-öt használják, és az engine tényleg egyre több helyen kezd felbukkanni a saját fejlesztésű motor helyett.

A Metal Gear Solid Delta: Snake Eater (ez ugyanis a játék teljes neve) valamikor az év folyamán fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Series-re és PC-re. Viszont lassan telik az idő, így nem lepődnénk meg, ha végül Big Boss is átcsúszna 2025 februárjára… úgyis már közel egy tucat nagy játék fog akkor kijönni.

Forrás: VGC, Famitsu

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.