Mi történt Ben Mearsszel a Borzalmak városa eseményei után Stephen King könyveiben?

A 2024-es Borzalmak városa adaptáció kihagy néhány fontos részletet Ben Mears történetéből Stephen King eredeti könyvéhez képest, valamint néhány fontos felfedezést a szerző kapcsolódó novelláiból. A Borzalmak városa (2024) főszerepét Lewis Pullman játssza Ben Mearsként, egy íróként, aki visszatér gyermekkori otthonába, hogy kutatást végezzen a hátborzongató Marsten-házról és többet tudjon meg fiatalkori tragédiáiról. Azonban Ben ugyanabban az időben érkezik Jeruzsálem Lot városába, amikor egy rejtélyes új lakó beköltözik a Marsten-házba, amely végül vámpírok által megszállt településsé változtatja a várost.

 

Max 2024-es Borzalmak városa filmje Ben Mears és Mark Petrie karaktereivel zárul, akik megölik a fő vámpírt, Kurt Barlow-t, abban a reményben, hogy ezzel véget vetnek a káosznak. Sajnos Barlow megölése nem bizonyul hatékonynak a többi éjszaka teremtményének elpusztításában, a film utolsó pillanatai pedig azt mutatják, hogy Ben és Mark elmenekülnek a városból. Stephen King 1975-ös regénye azonban egy epilógust is tartalmaz, amely felfedi, mi történt Ben Mearsszel és Mark Petriével azután, hogy elhagyták a várost azon az éjszakán, ami akár egy Borzalmak városa 2 filmre is utalhat Max platformján.

 

Ben Mears visszatért a Borzalmak városá-ba egy évvel később, hogy felégesse a várost

 

A Borzalmak városa könyv egy prológust és egy epilógust is tartalmaz, amelyek fontos részleteket fednek fel Ben és Mark hollétéről és sorsáról Kurt Barlow megölése után, bár ezek nem kerültek bele a 2024-es filmadaptációba. A prológus közvetlenül azután játszódik, hogy Ben és Mark elmenekülnek a városból, és kiderül, hogy a két férfi egy mexikói tengerparti városba repült, hogy felépüljön és megtervezze a következő lépéseit. Ezalatt Mark felkeres egy katolikus papot a helyi templomban, és bevallja, hogy mit éltek át a Borzalmak városa vámpírjaival.

Az epilógusban kiderül, hogy Ben és Mark egy évvel később visszatérnek Jeruzsálem Lot városába, hogy újra szembeszálljanak a vámpírokkal, és végleg megszabadítsák a várost. Ben úgy dönt, hogy egy erdőtüzet gyújt a város melletti erdőben, hogy előcsalogassa a vámpírokat, és megsemmisítse a várost. King többi könyve szerint azonban a város nem semmisült meg teljesen, de Ben és Mark sok vámpírt sikeresen elpusztítottak.

 

Ben Mears az 50-es éveiben halt meg

 

Bár Ben Mears holléte és tettei a Borzalmak városa felgyújtása után nagyrészt ismeretlenek, Stephen King nagyobb univerzumában egy másik történetben található frissítés a karakterről. A Wolves of the Calla, King A Setét Torony sorozatának ötödik könyvében a Borzalmak városa karaktere, Callahan atya elmondja, hogy Los Zapatosban, Mexikóban volt tanúja Ben temetésének. A regényből kiderül, hogy Ben Mears az 50-es éveiben halt meg, de azt nem árulják el, hogyan történt.

Callahan atya túlélte a Borzalmak városa eseményeit King könyvében, de a karakter meghal a 2024-es filmadaptációban. Ben temetésén részt vett a felnőtt Mark Petrie is, és kiderült, hogy az általuk gyújtott tűz körülbelül három napig tartott, ami arra utal, hogy sok vámpírt elpusztítottak, mielőtt visszatértek volna Mexikóba. Callahan atya elmondta, hogy Mark Benre úgy hivatkozott a gyászbeszédében, mint az apjára, ami arra utal, hogy Ben nevelte fel az árvát szülei halála után Borzalmak városa-ban. Nem világos, hogy pontosan mit csináltak Ben és Mark a város felgyújtása után, de úgy tűnik, soha nem tértek vissza a városba.

Forrás: Screenrant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.