Unknown 9: Awakening: A The Witcher sorozat sztárja: Anya Chalotra beszólt a szexizmusnak a videójátékok világában

„Dühít, hogy így viselkednek, csak mert nő a főszereplő.” Anya Chalotra, a The Witcher és az Unknown 9: Awakening sztárja bírálja a szexizmust a videojátékokban. Elítéli a női karakterek elutasítását a videojátékokban: „ez zavarba ejtő és szomorú”.

 

Anya Chalotra tisztán látja: egy jó videojáték kulcsa a főszereplők, és minél erősebbek, minél jobban kidolgozottak, annál jobb élményt nyújtanak a játékosnak. Ezt az elképzelést magával hozta az Unknown 9: Awakening című új, ambiciózus projektbe is, amelyet a Reflector Entertainment készít, és amelyben ő alakítja Haroona-t, a történet hősnőjét. Interjúnk során Chalotra szenvedélyesen beszél új szerepéről, és nem habozik megosztani véleményét egy problémáról, amely továbbra is érinti a videojáték ipart: a női főszereplők elutasításáról.

Anya Chalotra az elmúlt években ismertté vált a Netflix népszerű The Witcher sorozatában játszott Yennefer szerepével, de az Unknown 9: Awakening-ben új kihívással szembesül. Haroona, a karaktere, egy kemény sorsú nő, aki az utcán nőtt fel, és olyan emberfeletti képességekkel rendelkezik, amelyek összekötik őt egy titokzatos dimenzióval, az úgynevezett „hajtással”.

„Haroona képes és intelligens” – mondja Anya. „Egy olyan karakter, akinek tudását az utcai élet és a túlélés adja” – teszi hozzá a Reflector Entertainment játékának főszereplője. Erős karakter, akit a történet során hozott döntései erősítenek, és ahogyan a különböző kihívásokkal szembenéz.

Valójában ez volt az egyik legnagyobb kihívása munkája során – hogy hogyan tudja átadni ezt az erőt a karakter különböző életkorain keresztül a játékban, hiszen Haroonát különböző időszakokban alakítja. A gyerekkorától kezdve egészen felnőtté válásáig, miközben rengeteg konfliktuson, traumán és harcon megy keresztül. „Gondolkodnom kellett rajta, mert különben nincs különbség aközött, honnan indul és hová jut” – meséli. Ehhez párosul a karakter kulturális öröksége is, amit Anya maga is oszt, ami valóságos és gyökerező érzést ad a karakternek.

Haroonának a története nemcsak egy személyes fejlődési ív, hanem jelentős hatással van hazája kultúrája is, amit Chalotra mélyen értékel, bár első pillantásra talán nem ez a legfeltűnőbb jellemvonása a karakternek.

Egy másik kiemelésre méltó aspektus Haroona képességei. Ő nem az első karakter, akinek mágikus képességei vannak, és amelyet Anya megformált, de ezúttal elmagyarázza, hogy egy „teljesen más mitológiában és egy teljesen más energiával rendelkező karakterről van szó, mint amit eddig csináltam. Nagyon élvezetes volt”.

Az Unknown 9: Awakening-ben Haroona képes hozzáférni a „hajtáshoz”, egy alternatív dimenzióhoz, amely lehetővé teszi számára, hogy manipulálja a tér-időt. Nem csak misztikus dimenziót ad a karakternek, hanem a játékmenetre is hatással van. A játékosoknak ezekkel a képességekkel kell majd rejtvényeket megoldaniuk és ellenségeket legyőzniük. Végső soron a játékosok élménye határozza meg egy videojáték sikerét. Bár néha ez nem így van.

Megkérdeztük Anya véleményét arról, hogy miért szenvednek el visszautasítást bizonyos játékok egyes rajongói csoportoktól, csak azért, mert női főszereplőt választottak. A színésznő kifejezte frusztrációját egy olyan problémával kapcsolatban, amely egyre gyakrabban fordul elő a videojáték-iparban: a női főszereplőket felvonultató címek elutasítása bizonyos rajongói körök részéről. Ez a „visszahatás” jelenség nem új keletű, de továbbra is akadályozza a sokszínű karakterek megjelenítését a videojátékokban.

„Dühít, hogy ez a válaszuk, csak azért, mert egy nő a főszereplő, és nem valami konkrét dolog miatt a játékban. Zavarba ejt. Szomorúvá tesz ez a valóság.” Anya reméli, hogy karakterek, mint Haroona, megmutathatják a világnak, mennyire fontosak az erős és érdekes főszereplők, függetlenül attól, hogy milyen neműek. „Remélem, hogy előrelépünk, és hogy Haroona karaktere megmutatja a világnak, mennyire fontos, hogy erős karakterek legyenek egy történet élén, függetlenül attól, hogy kik ők” – mondja.

Forrás: 3djuegos

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.